Argăseală: Contractul lui Adrian Cristea cu Steaua nu a fost încă reziliat

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, luni, că înţelegerea dintre campioana României şi Adrian Cristea nu a fost încă reziliată, deşi mijlocaşul a semnat deja un contract până în vară cu gruparea israeliană Maccabi Petah Tikva.

149 afișări
Imaginea articolului Argăseală: Contractul lui Adrian Cristea cu Steaua nu a fost încă reziliat

Adrian Cristea (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Când se întoarce, o să-l întreb şi eu de ce a plecat, cum a plecat, dacă a semnat de ce nu a răspuns la telefon. El nu şi-a reziliat contractul cu Steaua şi nu ştiu să-i fi dat cineva acordul, dar pentru că el nu a fost în pregătire, poate să meargă să-şi negocieze situaţia. Poate că el avea de gând să rezilieze contractul înainte şi nu a mai avut timp să vină, dar sunt lucruri care se pot discuta, pentru că noi suntem de acord să încheiem pe cale amiabilă acest contract pe care îl avem", a spus Argăseală.

Valeriu Argăseală a afirmat că Steaua nu va cere suspendarea jucătorului, deoarece se dorea rezilierea contractului. "Nu se va face niciun demers pentru suspendarea lui. Noi aveam de gând şi chiar l-am informat că dorim rezilierea contractului. I-am adus la cunoştinţă că dorim rezilierea contractului şi rămânea să intre în comisie o problemă formală, să se constate încetarea contractului. Între timp, el a avut această ofertă şi a trebuit să facă demersuri să-şi încheie contractul şi îşi va reglementa situaţia după ce îşi încheie acest periplu", a completat Argăseală.

Întrebat dacă atât Cristea, cât şi mijlocaşul Mihai Răduţ şi-au primit bonusurile pentru accederea în grupele Ligii Campionilor, Argăseală a răspuns: "A cere nu înseamnă că trebuie să şi primeşti. Există comisii, există regulament, există un caz pe rol, se va judeca şi în funcţie de decizie se va plăti sau nu se va plăti. Vă invit la comisii să vedeţi dacă trebuia să primească sau nu banii."

Pe de altă parte, Valeriu Argăseală consideră că noul vicepreşedinte al LPF, Robert Pongracz, este un om foarte bine pregătit şi cu multă experienţă internaţională. "Îl cunosc foarte bine, pentru că am lucrat cu el la nivelul la care se lucrează la UEFA. Are o experienţă bună şi în LPF din Spania şi în fotbalul spaniol, dar şi în cel românesc. Are şi contacte în fotbalul românesc şi este un om care are şcoală făcută în cadrul UEFA, masterat în cadrul UEFA, ceea ce în România nu prea se întâmplă", a explicat Argăseală.

Valeriu Argăseală crede că în urma folosirii arbitrilor adiţionali la meciurile din Liga I, nu vor mai fi atât de multe scandaluri legate de arbitraj. "Decizia a fost luată în unanimitate şi a fost discutată şi anul trecut, însă datorită faptului că UEFA a trimis un suport financiar la CCA pentru a testa arbitrii adiţionali, am fost de acord ca începând din acest retur, toate jocurile să fie jucate cu arbitri adiţionali. În acest fel se vor risipi suspiciunile că arbitrul nu a văzut. Introducerea lor ar rezolva multe probleme", a mai spus Argăseală.

Totodată, Argăseală nu exclude împrumutul mijlocaşului Mihai Răduţ la Pandurii Târgu Jiu. "Dacă domnul Condescu vine şi îl vrea pe Răduţ, îl are pe Răduţ fără niciun fel de problemă. Dacă dânsul îşi exprimă doleanţa asta, Răduţ va putea juca la Pandurii împrumut, dar deocamdată nu a spus nimic", a conchis Argăseală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici