Australian Open a eliberat scutiri medicale pentru unii jucători nevaccinaţi. Situaţia lui Djokovic este încă incertă

Organizatorii Openului Australiei au confirmat că unii jucători nevaccinaţi au solicitat şi au primit scutiri medicale pentru a juca la Melbourne Park.

634 afișări
Imaginea articolului Australian Open a eliberat scutiri medicale pentru unii  jucători nevaccinaţi. Situaţia lui Djokovic este încă incertă

Toţi jucătorii care participă la primul Grand Slam din 2022 trebuie să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, campionul în exerciţiu Novak Djokovic refuzând în mod repetat să dezvăluie dacă este dispus să respecte aceste reguli.

Şeful Openului Australiei, Craig Tiley, a dezvăluit luni că o serie de jucători au solicitat această scutire şi au primit aprobarea de a juca fără a face vaccinul.

„Fiecare sportiv care vine în Australia trebuie să fie vaccinat şi să prezinte o dovadă în acest sens, sau trebuie să fi făcut o cerere de scutire medicală", a explicat Tiley, citat de tennisuptodate.com.

„În cazul jucătorilor de tenis, acest lucru este mult mai riguros decât pentru orice persoană care vine în Australia, solicitând o scutire medicală.

Există două comisii medicale care evaluează orice cerere, iar acestea o evaluează în mod anonim. Ei nu ştiu cine este solicitantul. Conform liniilor directoare, se acordă sau nu o scutire. Motivul pentru care se acordă scutirea rămâne privat, între comisie şi solicitant.

Ştim de sportivi care au solicitat o scutire şi, în anumite cazuri, aceasta a fost acordată. Unii dintre aceştia au indicat că sunt aici, dar depinde de sportiv, dacă dezvăluie şi decide dacă vrea să împărtăşească aceste informaţii."

Întrebat despre situaţia lui Djokovic, acesta a recunoscut că se ajunge la punctul în care sârbul ar trebui să ajungă în Australia, deoarece turneul începe pe 17 ianuarie.

"În ceea ce priveşte situaţia lui Novak, vom avea o imagine mult mai clară în zilele următoare", a spus el. „În caz contrar, se face destul de târziu pentru ca el să apară şi să joace la Australian Open.

Ceea ce ştiu eu este acelaşi lucru ca şi ceilalţi. Novak a spus clar că nu va dezvălui situaţia sa medicală sau dacă este sau nu vaccinat. Este alegerea lui să facă asta. Mai sunt destul de multe lucruri de decis şi se vor decide în zilele următoare."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici