Australian Open: Zverev îl elimină pe Alcaraz şi îl va întâlni pe Medvedev în semifinală

Alexander Zverev a obţinut o victorie clară miercuri, la Australian Open. Germanul a obţinut prima sa victorie la un turneu de Grand Slam împotriva unui adversar din Top 5, învingându-l pe Alcaraz (2 ATP), cu 6-1, 6-3, 6-7(2), 6-4 şi ajungând pentru a doua oară în semifinalele de la Melbourne Park.

424 afișări
Imaginea articolului Australian Open: Zverev îl elimină pe Alcaraz şi îl va întâlni pe Medvedev în semifinală

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Zverev a avut un procent de reuşită de 85 la sută cu primul seviciu şi dintre acestea a câştigat 73 la sută (69/94) din puncte, potrivit Infosys Stats. Serviciul său a stat la baza dominaţiei sale în primele două seturi şi jumătate, germanul fiind în pragul unei victorii facile când conducea cu 6-1, 6-2, 5-2.

Cu toate acestea, Alcaraz a revenit cu primul său break din meci, când germanul servea pentru victorie la 5-3 în setul al treilea.

Spaniolul a încântat apoi spectatorii de pe Rod Laver Arena cu câteva lovituri spectaculoase, cu care a câştigat tie break-ul.

Dar, Zverev a rezistat în setul al patrulea, obţinând o victorie de trei ore şi şase minute.

"Am jucat împotriva unuia dintre cei mai buni jucători din lume. În ultimii doi ani a fost numărul 1 sau 2 în mod constant", a declarat Zverev în interviul de pe teren. "A câştigat două Grand Slam-uri, iar când conduci cu 6-1, 6-3, 5-2, începi să te gândeşti.

"Cu toţii suntem oameni şi este o mare onoare să joci împotriva unor tipi ca el. Când eşti atât de aproape de victorie, creierul tău începe să meargă şi nu este întotdeauna de ajutor, dar sunt fericit că am ajuns acolo în cele din urmă. Am luptat destul de bine în setul al patrulea, nu m-am lăsat şi sunt foarte fericit că am terminat meciul."

A fost a doua victorie consecutivă a lui Zverev împotriva lui Alcaraz, după ce l-a învins pe numărul 2 mondial în noiembrie, la ATP Finals, iar acum conduce cu 5-3 în seria întâlnirilor directe.

"Mă simt bine", a declarat Zverev când a fost întrebat despre starea sa fizică după ce a jucat 21 de seturi în cele cinci meciuri disputate până acum la Melbourne. "Am mult sânge sub unghiile de la picioare, ceea ce este destul de dureros, dar aş prefera să mă simt aşa cum mă simt acum, cu puţină durere pe ici pe colo, dar în semifinale, decât să fiu acasă acum, urmărind acest turneu.

"Sunt fericit că sunt aici şi sunt pregătită să continui."

Pentru Zverev urmează la Melbourne o semifinală împotriva lui Daniil Medvedev, care a trecut mai devreme de Hubert Hurkacz cu 7-6(4), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4 şi a ajuns în a treia sa semifinală la Australian Open. Cei doi au jucat de 18 ori în circuitul ATP, Medvedev conducându-l pe rivalul său cu 11-7, dar confruntarea de vineri, de pe Rod Laver Arena, va fi prima lor întâlnire la un Grand Slam.

Odată cu înfrângerea sa, speranţele lui Alcaraz de a trece pe locul 1 în clasamentul ATP s-au încheiat. Novak Djokovic, de 10 ori campion la Australian Open, va rămâne pe primul loc, indiferent de rezultatul confruntării sale din semifinale cu Jannik Sinner.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici