Avocatul Dupont ar putea reprezenta clubul Rapid la TAS

Principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, în proporţie de 90 la sută, avocatul Jean Louis Dupont va reprezenta clubul giuleştean la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în "cazul Varga - Bălan".

22 afișări
Imaginea articolului Avocatul Dupont ar putea reprezenta clubul Rapid la TAS

Avocatul Dupont ar putea reprezenta clubul Rapid la TAS (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am vorbit cu Dupont şi, în proporţie la 90, el ne va reprezenta la TAS în «cazul Varga - Bălan». Nu pot spune dacă şansele noastre cresc sau nu cu un avocat ca Dupont, pentru că, pentru toată lumea, este clar că Rapid a fost de bună credinţă în acest caz. Vom vedea cine are dreptate, la Tribunalul de la Lausanne", a spus Copos.

Avocatul belgian Jean Louise Dupont, autorul "Legii Bosman", a mai fost contactat de FC Rapid pentru a înainta apel împotriva deciziei Comisiei de Disciplină şi Control a UEFA, prin care s-a acordat echipei Paris Saint-Germain victoria, cu scorul de 3-0, în manşa a doua a primului tur al Cupei UEFA, ediţia 2001-2002.

Atunci, Comisia de Disciplină a UEFA a acordat echipei franceze victoria în partida retur cu Rapid, deoarece stadionul formaţiei bucureştene nu avea un generator de electricitate pentru instalaţia de nocturnă, iar jocul s-a întrerupt în minutul 115, din cauza unei pene de curent.

FC Timişoara a contestat, la 8 martie, la Comisia de Disciplină a LPF, dreptul de joc la Rapid al fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, în partida directă din cadrul etapei a XX-a a Ligii I.

Oficialii grupării timişorene se consideră îndreptăţiţi să câştige meciul cu 3-0 la masa verde, acuzând nereguli în transferurile şi legitimările jucătorilor Varga şi Bălan. Atât FC Rapid, cât şi FC Timişoara au anunţat că se vor adresa TAS, în cazul în care vor considera nefavorabil verdictul Comisiei de Disciplină a LPF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici