Babbel: Lumea fotbalului nu a învăţat nimic din sinuciderea lui Enke

Fostul antrenor al echipei VfB Stuttgart, Markus Babbel, demis, duminică, din cauza rezultatelor slabe şi a reacţiei violente a suporterilor, a declarat că lumea fotbalului nu a "învăţat nimic" din sinuciderea portarului Robert Enke.

19 afișări
Imaginea articolului Babbel: Lumea fotbalului nu a învăţat nimic din sinuciderea lui Enke

Babbel: Lumea fotbalului nu a învăţat nimic din sinuciderea lui Enke (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Markus Babbel a povestit, după demitere, "atacul" suporterilor asupra autocarului echipei, înaintea meciului cu VfL Bochum (1-1), scrie Süddeutsche Zeitung.

"Nici chiar cei numiţi «milionari ai fotbalului» nu merită această ură şi ameninţări cu moartea. Sâmbătă, au existat doi jucători în teren de la echipa de tineret care se temeau. Suporterii au indus această teamă", a declarat Babbel.

Babbel a aprecizat că lumea fotbalului nu a învăţat nimic după sinuciderea lui Enke, când s-a discutat despre fragilitatea sportivilor şi despre nevoia de mai multă umanitate în acest sport.

Markus Babbel i-a dorit succesorului său, elveţianul Christian Gross, să "găsească butonul" pe care el l-a căutat în zadar, pentru redresarea echipei.

După un loc 3 nesperat în sezonul trecut, echipa are acum un bilanţ dezastruos cu doar două victorii în 15 meciuri, în Bundesliga. Sâmbătă, VfB Stuttgat a remizat, scor 1-1 cu VfL Bochum, iar după meci, sute de fani s-au adunat în faţa sediului clubului pentru a cere demisia preşedintelui şi a antrenorului.

VfB, al cărei căpitan este de săptămâna trecută francezul Matthieu Delpierre, se poate califica în optimile Ligii Campionilor, dacă învinge, miercuri, 9 decembrie, campioana României, Unirea Urziceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici