Balaj: Un arbitru bun din România câştigă 15.000 de euro într-un an

Arbitrul Cristian Balaj a declarat marţi într-o conferinţă de presă că un arbitru bun din România câştigă într-un an 15.000 de euro, precizând că în fotbal sunt oameni care câştigă această sumă într-o lună.

50 afișări
Imaginea articolului Balaj: Un arbitru bun din România câştigă 15.000 de euro într-un an

Balaj: Un arbitru bun din România câştigă 15.000 de euro într-un an (Imagine: Bogdan Dănescu/Mediafax Foto)

"Un arbitru bun oficiază 17-18 meciuri pe sezon, iar noi rămânem cu 15.000 de euro în mână, după un an. Din aceşti bani trebuie să trăim un an. Nu ne plângem, doar subliniez realitatea. Cunosc oameni de fotbal care câştigă 15.000 pe lună", a spus arbitrul.

Balaj a precizat că şi arbitrul Alexandru Deaconu are şanse mari să ajungă în categoria Premier: "Eu şi Tudor suntem în primii 47 de arbitrii ai Europei şi nu este normal să i se facă o presă negativă. Atunci eu trebuie să-i iau apărarea, pentu că noi încercăm să schimbăm imaginea fotbalului românesc. Alexandru Deaconu are şanse imense să ajungă alături de noi în categoria Premier".

"Centralul" a mai spus că la partida pe care a condus-o în Liga Campionilor, dintre AC Milan şi AJ Auxerre, încheiată cu scorul de 2-0, a încercat să schimbe ideile pe plan internaţional despre fotnalul românesc.

"A fost un moment special, am încercat să ridic imaginea fotbalului românesc. Suntem priviţi cu anumite suspiciuni pe plan internaţional, pentru că există anumite limbaje ale conducătorilor care nu ne fac cinste. Deşi sunt arbitru de categoria a doua, modul în care ne-am îmbrăcat şi discuţiile cu profesioniştii pe care le-am avut, sunt convins că am schimbat acele idei preconcepute. Nu am făcut absolut nimic în plus faţă de ceea ce facem în campionatul românesc", a afirmat Balaj.

Arbitrul a adăugat că a avut emoţii la partida dintre AC Milan şi AJ Auxerre, încheiată cu scorul de 2-0.

"N-am mai arbitrat cu 70.000 de spectatori până acum. Momentele acelea au fost extraordinare. Am avut emoţii la început, dar care la primul fluier s-au transformat în concentrare. La acel meci am avut trei situaţii la limită în careu, plus o simulare a lui Seedorf, iar dacă eram în fotbalul românesc s-ar fi discutat mult timp. Aş vrea să prind momentul în care se va da credit arbitrilor pentru nişte situaţii la limită şi abia atunci vom progresa. Nu vom avea rezultate în cupele europene, dacă ne concentrăm doar pe arbitraj", a spus Cristian Balaj.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, l-a felicitat pe arbitrul Cristian Balaj pentru prestaţiile din meciurile contând pentru cupele europene.

"Cristi Balaj a avut o prestaţie foarte bună la AC Milan cu Auxerre şi mă bucur că a continuat seria de meciuri excelente de pe plan intern. Avem un grup de arbitri care oficiază săptămână de săptămână aşa cum ne aşteptăm de la ei", spus Avram.

Cristian Balaj a condus la centru partida dintre echipa italiană AC Milan şi formaţia franceză AJ Auxerre, în prima etapă a Grupei G a Ligii Campionilor. Balaj a fost ajutat de asistenţii Zoltan Szekely şi Sebastian Gheorghe, de asistenţii suplimentari Marius Avram şi Ovidiu Haţegan, arbitru de rezervă fiind Augustus Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici