Barcelona explică de ce a înlăturat un steag al Spaniei de pe Camp Nou în meciul cu Atletico Madrid

Un steag spaniol a fost îndepărtat de pe panourile publicitare de pe Camp Nou, în timpul meciului dintre Barcelona şi Atletico Madrid de duminică, generând controverse atât în presa spaniolă, cât şi printre suporteri.

1409 afișări
Imaginea articolului Barcelona explică de ce a înlăturat un steag al Spaniei de pe Camp Nou în meciul cu Atletico Madrid

Barcelona explică de ce a înlăturat un steag al Spaniei de pe Camp Nou în meciul cu Atletico Madrid

Barcelona a primit duminică vizita celor de la Atletico, într-o întâlnire importantă disputată pe terenul catalan. Ferran Torres a marcat unicul gol al meciului în victoria gazdelor cu 1-0, dar controversa a fost declanşată în afara terenului, deoarece un steag naţional spaniol cu stema clubului Atletico - care fusese atârnat pe panourile publicitare de la nivelul doi - a fost îndepărtat cu forţa.

Barca a reacţionat luni la acţiunile suporterilor şi ale personalului de securitate, care a acţionat împotriva unui suporter oaspete, şi a dezvăluit de ce nu a avut altă soluţie decât să intervină şi să mute un fan, care nu a fost escortat în afara arenei.

Într-o declaraţie a catalanilor se precizează : „Ieri, pe stadion, a avut loc un episod în care câţiva suporteri ai lui Atletico Madrid, aflaţi la al doilea nivel, au acoperit publicitatea Spotify cu un steag spaniol cu stema echipei. În faţa acestei situaţii, a fost activat un grup de intervenţie de securitate privată care s-a deplasat la faţa locului pentru a le spune fanilor care este regulamentul intern al clubului, care nu permite atârnarea de steaguri sau alte elemente care acoperă publicitatea stadionului şi că, prin urmare, era necesar să se retragă.

"Înainte ca serviciul privat de securitate să ajungă la faţa locului, un fan local a coborât de la locul său şi a îndepărtat acest steag, lăsându-l lângă fanul Atletico Madrid menţionat anterior. Grupul de intervenţie a vorbit cu fanul lui Atletico şi i-a explicat regulamentul şi l-a întrebat dacă a avut probleme cu vreun fan local. Acest suporter, care avea simptome compatibile cu faptul că se afla sub influenţa alcoolului, a declarat că nu a avut niciuna, dar că unii fani locali din zonă îl mustraseră anterior.

Declaraţia a continuat prin a spune: "Fanul le-a spus agenţilor de securitate că preferă să urmărească meciul dintr-o altă poziţie, într-o zonă mai înaltă a aceleiaşi tribune, după care s-a ridicat pentru a se relocaliza împreună cu însoţitorul său. Securitatea privată l-a însoţit şi în niciun caz nu l-a relocat cu forţa sau nu l-a expulzat, fapte complet contrare unei anumite poveşti care s-a stabilit în unele mass-media şi reţele de socializare, însoţită de imagini".

Explicaţia Barcelonei a continuat: "Responsabilul cu integritatea şi securitatea din La Liga a primit informaţii precise despre eveniment, atunci când l-a sunat pe responsabilul cu securitatea de la FC Barcelona pentru a se informa despre situaţia trăită la nivelul secund.

În plus, suporterul lui Atletico Madrid, însoţit de o femeie - ambii polonezi - s-a dus voluntar la Gol Nord pentru a-şi lăsa tricoul echipei şi steagul pe care îl purta şi s-a întors cu o altă piesă de îmbrăcăminte la locul iniţial, de unde a ajuns să urmărească meciul.

FC Barcelona reaminteşte tuturor fanilor că nu este permisă acoperirea spaţiilor publicitare de pe stadion cu nicio simbolistică sportivă, chiar dacă este chiar a clubului, astfel că va interveni atunci când se va produce o situaţie contrară normei."

În urma victoriei cu Atletico, Barca a rămas cu 11 puncte în faţa rivalilor de la Real Madrid, în fruntea clasamentului din Liga, cu opt meciuri rămase de disputat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici