Baresi: Am amintiri frumoase din finala Milan - Steaua, a fost prima mea Cupă a Campionilor

Fostul fotbalist Franco Baresi, prezent marţi, la Bucureşti, la invitaţia LPF, a afirmat că are aminitiri frumoase din meciul AC Milan - Steaua, scor 4-0, la 24 mai 1989, când a câştigat prima Cupă a Campionilor Europeni din cariera sa.

156 afișări
Imaginea articolului Baresi: Am amintiri frumoase din finala Milan - Steaua, a fost prima mea Cupă a Campionilor

Franco Baresi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am văzut unele meciuri de acum ale echipelor româneşti în cupele europene, dar nu pot să spun că ştiu foarte multe (n.r. - despre fotbalul românesc actual). Bineînţeles că am o amintire frumoasă de pe vremea când eram jucător, din finala Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, când am câştigat cu 4-0. Atunci a fost prima mea Cupă a Campionilor din carieră", a spus Baresi, câştigător de trei ori a Cupei Campionilor Europeni în 1989, 1990 şi 1994.

Baresi susţine că a trecut peste supărarea provocată de înfrângerea suferită cu Italia în faţa echipei naţionale a României în 16 aprilie 1983. "România a avut echipe bune de-a lungul timpului, aşa că a trebuit să accept şi acea înfrângere (n.r. - din 16 aprilie 1983). Dar am amintiri frumoase, pentru că am debutat la naţionala Italiei într-un meci cu România la Firenze (4 decembrie 1982, scor 0-0)", a precizat Baresi.

Gheorghe Hagi este cel mai bun jucător român împotriva căruia a jucat, susţine Baresi. "Hagi a fost un jucător important pentru România şi unul dintre cei mai buni jucători români pe care i-am cunoscut", a explicat fostul fundaş.

Baresi şi-a amintit cu plăcere şi de Florin Răducioiu, cel care i-a fost coleg la AC Milan în sezonul 1993-1994. "Mi-a lăsat o bună impresie. Din păcate a fost afectat când nu a mai jucat (n.r. - la AC Milan). Era un jucător de calitate, dar la Milan era o mare concurenţă. Îmi amintesc însă cu plăcere de el", a mai spus fostul fotbalist.

Franco Baresi a fost prezent, marţi, la lansarea primului album Panini dedicat echipelor din Liga I. Fostul fundaş, campion mondial cu Italia în 1982, a evoluat în întreaga sa carieră numai la AC Milan, echipă cu care a câştigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni, de trei ori Supercupa Europei, de două ori Cupa Intercontinentală, de şase ori campionatul Italiei şi de patru ori Supercupa Italiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici