Bazinul de polo din Complexul Sportiv Steaua a fost inaugurat. Cum arată investiţia de 28 de milioane - FOTO

Bazinul de polo din cadrul Complexului Sportiv Steaua a fost inaugurat miercuri, în prezenţa miniştrilor Dezvoltării şi Apărării Naţionale, dar şi a preşedintelui ANST Carmen Tocală şi a chestorului Elisabeta Lipă (Dinamo), valoarea totală a investiţiei ridicându-se la aproape 28 de milioane de lei.

1716 afișări
Imaginea articolului Bazinul de polo din Complexul Sportiv Steaua a fost inaugurat. Cum arată investiţia de 28 de milioane - FOTO

Bazinul de polo din Complexul Sportiv Steaua a fost inaugurat. Cum arată (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Bazinul a fost inaugurat cu un meci de polo între juniorii cluburilor Steaua şi Dinamo.

Complexul dispune de un bazin de competiţie pentru polo cu dimensiunile de 33x25 metri, cu o adâncime de 2,3 metri, şi unul pentru antrenamente de 25x12,5 metri, cu o adâncime variabilă între 1,2 şi 1,6 metri.

De asemenea, complexul are o tribună de 400 de locuri, iar valoarea totală a investiţiei a fost de 27.902.106 lei.

Înainte de inaugurare, un preot a ţinut o slujbă de sfinţire a bazinului.

"Când am ajuns ministru am luat decizia ca proiectele mari să fie finanţate în continuare, pentru că aduc beneficii atât clubului, cât şi României, aşa cum este şi cu sala de sport de la Zalău şi sala polivalentă de la Dinamo. Nu puteam bloca proiecte care aveau deja finanţarea alocată. Suntem în discuţii pentru realizarea unei săli de gimnastică la clubul Dinamo şi mai sunt proiecte de un interes strategic. Sunt convins că acest bazin va aduce beneficii", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig.

Întrebat dacă suma de 29 de milioane de lei nu este prea mare pentru o asemenea investiţie, Hellvig a răspuns: "Investiţia este de 29 de milioane de lei, care au fost alocaţi de la Buget. Trebuie să întrebaţi la CNI dacă aceste costuri au fost mai mari sau mai mici decât cele iniţiale".

Eduard Hellvig speră ca la Otopeni să fie finalizat cât mai curând un complex cu şase bazine de nataţie, lucrările fiind realizate în proporţie de 25 la sută. "Există un complex de nataţie care a început la Otopeni, care conţine şase bazine şi ar trebui să deservească necesarul pentru România şi Capitală. La momentul acesta, stadiul de execuţie este de 25 la sută, iar cine va fi ministru va finanţa în continuare acest proiect. La Otopeni sunt discuţii cu cel care a câştigat lucrarea pentru că am solicitat un preţ mai realist pentru construcţia bazinului. Nu vă pot da detalii legate de sumele discutate. Trebuie să căutăm o soluţie prin care bugetul să fie viabil şi din punct de vedere financiar. Ne dorim ca acest proiect să devină o realitate pentru România. Sunt convins că vom ajunge la o soluţie optimă", a subliniat Hellvig.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobritoiu, a declarat că bazinul inaugurat miercuri va putea fi folosit şi de locuitorii Sectorului 6. "Acest bazin este mai ieftin decât celebrul patinoar de la Braşov. Aceasta este bijuteria coroanei pentru clubul Steaua, dar a întâmpinat şi dificultăţi de finanţare. Ne gândim şi la asigurarea accesului locuitorilor din Bucureşti şi în special a celor din sectorul 6 pe bază de abonament", a precizat Dobriţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici