Bazinul olimpic de înot şi polo "Tolea Grinţescu", în valoare de 10 milioane de euro, a fost inaugurat - FOTO

Bazinul olimpic de înot şi polo "Tolea Grinţescu", din incinta Bazei Sportive CS Dinamo, pentru construcţia căruia Guvernul a alocat suma de aproximativ 10 milioane de euro, a fost inaugurat luni, în prezenţa mai multor oficialităţi.

2053 afișări
Imaginea articolului Bazinul olimpic de înot şi polo "Tolea Grinţescu", în valoare de 10 milioane de euro, a fost inaugurat - FOTO

Bazinul Tolea Grinţescu, în valoare de 10 milioane de euro, a fost inaugurat (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat că lucrările au vizat şi consolidarea gardului complexului şi terenului adiacent construcţiei, afectate de surpări.

"Săptămâna viitoare voi fi în măsură să vă spun care este suma la care s-a ridicat construcţia bazinului. Începem acum preluarea acestui bazin. Aş dori să luaţi în calcul că suma care s-a alocat cuprinde şi tot gardul de sprijin dinspre Barbu Văcărescu, pentru că venea terenul la vale. Am avut probleme cu vecinii, şi pe bună dreptate, săpai şi crăpau pereţii. Nu pot să dau exact o sumă, dar cred că se va ridica la nivelul sălii de sport, în jurul sumei de 9-10 milioane de euro. Aşa cred. Săptămâna viitoare veţi afla şi suma exactă. Nu avem nimic de ascuns. Mă bucur că după şase ani de zile acest obiectiv s-a finalizat şi sportivii noştri au unde să se antreneze, iar publicul bucureştean are unde să vină să se mişte. Acum trebuie omologat", a declarat Lipă.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a afirmat că autorităţile aşteaptă şi performanţe pe măsura investiţiilor în infrastructura sportivă: "Eu sunt foarte fericită că am putut inaugura acest bazin la clubul Dinamo, unul de elită pentru sportul românesc. Este clubul de unde mulţi sportivi au plecat şi au excelat în marea performanţă. Nu ştiu suma exactă care s-a investit în acest bazin, dar este o sumă considerabilă, pe care Guvernul României a alocat-o pentru construirea acestui bazin. Important este că sportivii pot să vină şi să se pregătească în condiţii extraordinare pentru marea performanţă. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a pune la punct infrastructura sportivă dar aşteptăm şi rezultate. Azi am vorbti cu domnul primar Sorin Oprescu, care mi-a spus că semnează un contract, după care vom pune piatra de temelie pentru următoarea sală polivalentă".

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, s-a arătat încântată de faptul că în cele două piscine se va putea practica şi înot sincron. "Pe noi ne bucură inaugurarea acestei piscine olimpice. Acum suntem datori, atât noi ca federaţie, cât şi clubul Dinamo, cu rezultate. Pentru că uitaţi-vă ce condiţii sunt. Pe mine mă mai bucură faptul că pe lângă înot şi polo se poate face şi înot sincron în aceste două bazine, ceea ce ne dorim odată cu anul viitor", a declarat Camelia Potec.

Fostul preşedinte al COSR, Ion Ţiriac, a afirmat că este binevenită inaugurarea unei noi baze sportive, România fiind în urmă cu atragerea de fonduri europene la acest capitol. "E o treabă senzaţională pentru că am terminat-o, nu mai stă neterminată. La Târgu Mureş patinoarul este terminat de patru ani de zile şi nu îl deschid. De ce copiii nu patinează acolo? Revenind aici, e o treabă bună şi sperăm să mai avem 50 din astea în următorii cinci ani. Guvernul, să vedem dacă va fi altul după 14 zile, eu sper să fie acelaşi, ne-a dat o legitimitate măcar, nu mai sunt agenţie de voiaj, sunt minister al sportului. Însă noi de la Bruxelles nu am luat niciun ban, dar avem fonduri guvernamentale. Şi ne dau şi nouă să facem infrastructură. Eu ce am promis am făcut, sunt dispus să fac şi mai încolo, să vedem dacă am cu cine", a declarat Ion Ţiriac.

Ceremonia de inaugurare a bazinului olimpic a fost urmată de un meci demonstrativ de polo între Dinamo şi Steaua.

Cu această ocazie, prima medaliată olimpică a nataţiei româneşti, Anca Pătrăşcoiu, şi Carmern Bunaciu, medaliată la CM, ambele foste sportive al CS Dinamo, au primit plachete omagiale.

La inaugurarea bazinul olimpic de înot şi polo din incinta Bazei Sportive CS Dinamo, au participat viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, primarul Sectorului 2, Nicolae Onţanu, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec şi omul de afaceri Ion Ţiriac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici