Becali: Ăştia de la Rapid sunt ţigani curaţi, pursânge

Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că rapidiştii nu se supără când sunt făcuţi ţigani, deoarece ei sunt "ţigani curaţi, pursânge" şi nu vor să li se spună rromi.

166 afișări
Imaginea articolului Becali: Ăştia de la Rapid sunt ţigani curaţi, pursânge

Becali: Ăştia de la Rapid sunt ţigani curaţi, pursânge (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Becali a făcut această precizare după ce înaintea conferinţei de presă a declarat, la Telesport, că suporterii rapidişti şi patronul echipei giuleştene, George Copos, sunt ţigani.

"Ţiganii ăştia de la Rapid mă înjură la Piatra Neamţ, la Ploieşti, la Bacău! Nu o să intre niciun rapidist în Ghencea, ţiganii să se ducă la ei acasă să înjure! Dacă mă uit bine, şi Copos este la fel ca ei, ţigan. Este cam bruneţel şi are tenul închis la culoare", a afirmat Becali la postul TV citat, informează ProSport.

În timpul conferinţei de presă, o ziaristă i-a atras atenţa lui Becali că i-a făcut pe rapidişti "într-un fel", iar acesta a replicat:

"În care fel i-am făcut? I-am făcut cum nu sunt ei? Păi, neamţul e neamţ, românul e român, polonezul e polonez, ţiganul e ţigan. Eu cunosc ţigani cărora dacă le spui rromi se supără, că el zice că e ţigan. Ăia care sunt ţigani adevăraţi şi respectă etnia lor, vor să le spui ţigan. Du-te la Regele Cioabă şi spune-i rrom. Dacă îţi spui rrom, îţi e ruşine să fii ţigan, ţi-e ruşine de neamul tău, eşti nenorocit. Ăştia de la Rapid nu se supără, pentru că ei sunt ţigani curaţi, pursânge. Nu se supără dacă le spui, că ei nu vor rromi. Ai văzut că le-am luat apărarea, că nu au mâncat din friptură. Au muncit şi CFR şi Urziceni au jucat în Liga Campionilor."

Patronul Stelei a afirmat că nu le va mai da fanilor giuleşteni bilete deoarece aceştia îl înjură mereu şi i-a ameninţat pe oficialii Rapidului că va sesiza comisiile în legătură cu trivialităţile scandate la adresa sa la meciul Ceahlăul - Rapid.

"Aveau dreptate când erau cuminţi şi le dădeam bilete. Riscam şi cu viaţa. Dar atâta timp cât ei, la toate meciurile la care se duc au grijă să-l înjure pe Becali şi pe Mirel Rădoi... Ei s-au dus la Iaşi să-l înjure pe Becali. Eu i-am spus lui Copos, dacă ceri bilete de la LPF sau FRF o să cer şi eu să se vadă înregistrarea meciului de la Piatra Neamţ şi o să se vadă că jumătate din timp m-au înjurat pe mine. Dacă erau cuminţi şi nişte suporteri civilizaţi le dădeam 1.500 de bilete conform legii. În toată viaţa mea nu o să le mai dau niciun bilet dacă mă mai înjură în alte meciuri. Oricine mă va înjura la alte meciuri, nu va primi bilete. Gata, s-a terminat cu huliganismul! În Ghencea nu va mai fi huliganism nici din partea Rapidului şi nici a lui Dinamo, pentru că nu le mai dau bilete. Mai bine nu îţi dau bilete ca să fiu sigur că nu înjuri. Niciodată nu va mai călca un rapidist sau un dinamovist în Ghencea. Nu mai vreau înjurături, pentru că la derbiuri pot să vină fete. Şi cum să audă că îi înjură ăia din Giuleşti... Nu le mai spun, că după aia se spune că e discriminare", a declarat Gigi Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici