Becali: Crăciunescu promova mulţi arbitri femei. Femeia n-are ce căuta să arbitreze! Deaconu e bun la şefia CCA

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că îi reproşează lui Ion Crăciunescu, demis de Comitetul Executiv al FRF de la conducerea CCA, faptul că lua apărarea arbitrilor, precizând că Alexandru Deaconu ar fi potrivit pentru a prelua preşedinţia comisiei.

304 afișări
Imaginea articolului Becali: Crăciunescu promova mulţi arbitri femei. Femeia n-are ce căuta să arbitreze! Deaconu e bun la şefia CCA

Becali îi reproşează lui Crăciunescu că lua apărarea arbitrilor şi îl vrea pe Deaconu şef la CCA (Imagine: Razvan Lupica / MediafaxFoto)

"Eu ştiu că am depus 13 cluburi o solicitare pentru demiterea lui Crăciunescu acum 3-4 luni. Pe mine m-a deranjat faptul că el le lua apărarea arbitrilor. El şi-a mai revizuit atitudinea, nu le mai lua apărarea şi îi mai şi suspenda. Dar având în vedere că şi în prima etapă şi în a doua etapă s-a greşit împotriva Stelei... Din punctul meu de vedere nu este ceva normal, iar cel mai important lucru este ca să putem să cerem arbitri străini, la trei meciuri în tur, la trei meciuri în retur. Meciul Steaua cu Vaslui şi în tur şi în retur trebuie arbitrat de arbitri străini. Pentru că le e frică. Nu vreau arbitru care să-i fie frică. De aceea vreau un arbitru străin care să nu-i fie frică", la Sport.ro.

Becali îi mai reproşează fostului şef al CCA faptul că a promovat prea multe femei arbitru. "Ion Crăciunescu nu mai era Ion Crăciunescu ăla, pe care eu îl cunoşteam. A dat înapoi în ceea ce priveşte demnitatea lui şi aici mă refer la comportamentul lui în emisiunile televizate. Glumea, râdea, noi eram disperaţi, eram distruşi când ne furau arbitri sau când greşeau arbitri. Făcea analize, le lua apărarea: «stai domne că din spate e ceva, din faţă e altceva». A scos şi mulţi arbitri femei, ce mie îmi trebuie femei la arbitraj? Acum a inventat el, a vrut să arate el că nu e discriminare. Bă, e discriminare! Nu are ce căuta femeia niciodată să arbitreze! Ce e aia femeie să arbitreze? Nu am văzut până acum nici în Italia, nici în Spania, nici nicăieri", a declarat Becali la Sport.ro.

Finanţatorul stelist nu ar fi de acord cu numirea arbitrului Cristain Balaj la conducerea comisiei, pentru că, în opinia sa, acesta ar avantaja formaţia CFR Cluj. În schimb, Becali îl vede pe Alexandru Deaconu succesorul potrivit al lui Crăciunescu.

"Dacă o să fie Balaj... Cum să fie, domne, Balaj? Ce, noi suntem idioţi? Suntem chiar proşti? Dacă se duce Balaj, hai să-i dăm campionatul de acum CFR-ului! Îi dau telefon acum şi lui Walter şi lui Vali (n.r. -Florian Walter şi Valentin Argăseală, reprezentanţii Ligii I în Comitetul Executiv al FRF). «Ieşiţi de acolo şi faceţi scandal!» De Deaconu nu poate să spună nimeni niciodată că este un arbitru care a avut vreun parti-pris cu vreo echipă. A fost situaţia aia, cu bricheta, dar nu a hotărât el, au hotărât comisiile. El a avut un moment de cumpănă, i-a fost teamă şi s-a retras de pe teren. Eu zic că trebuia să continue. Dar nu poate să spună nimeni că este corupt, că urmăreşte avantajale cuiva. Din punctul meu de vedere, Deaconu este un bun arbitru. Dar eu îi transmit, cum le transmiteam şi antrenorilor Stelei când veneau, că cel mai important lucru este disciplina. Am înnebunit spunând «disciplină, disciplină». Dar nu au ţinut cont sau nu au putut. Deaconu este tânăr, este un om integru, dar trebuie să fie foarte sever şi să lase prieteniile vechi în urmă, să le şteargă. Cine greşete să fie suspendat sau amendat! Ăsta este sfatul pe care i-l dau. Să nu le ia apărarae precum Crăciunescu. Şi încă un sfat: să nu ma văd nici un fel de femeie arbitru. Să le dea afară pe toate femeile din arbitraj", a adăugat Gigi Becali.

Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că a fost demis din funcţie de către Comitetul Executiv al FRF, întrunit la Casa Fotbalului, fără a i se explica motivele acestei decizii.

La 10 iulie, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, anunţa că douăsprezece cluburi din Liga I solicită înlocuirea lui Ion Crăciunescu din funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor cu un străin, propunerea urmând să fie supusă votului în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Mai mulţi conducători de cluburi au fost nemulţumiţi de delgările arbitrilor la meciurile echipelor lor şi de calitatea arbitrajelor. De asemenea, ei s-au arătat deranjaţi de faptul că Ion Crăciunescu le-a luat apărarea public arbitrilor chiar şi atunci când, în opinia preşedinţilor de cluburi, aceştia greşeau.

Cristian Balaj şi Alexandru Deaconu se numără printre posibilii succesori ai lui Crăciunescu la conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici