Becali: Piţurcă, Badea, Rednic şi Hagi sunt oamenii la care mă gândesc să vină

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că se gândeşte la patru tehnicieni pentru funcţia de antrenor al echipei "roş-albastre" din sezonul viitor, Victor Piţurcă, Ionuţ Badea, Mircea Rednic şi Gheorghe Hagi.

35 afișări
Imaginea articolului Becali: Piţurcă, Badea, Rednic şi Hagi sunt oamenii la care mă gândesc să vină

Becali: Piţurcă, Badea, Rednic şi Hagi sunt oamenii la care mă gândesc să vină (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Am gânduri despre mai mulţi. Singurul om cu care am vorbit e Badea, dar tot ca un gând. Omul a zis că vorbim în vară. Piţurcă, Badea, Rednic, Hagi, ăştia sunt oamenii", a spus Gigi Becali.

Becali a vorbit despre calităţile fiecărui tehnician, afirmând că cel mai mult şi-ar dori ca noul antrenor al Stelei să fie Victor Piţurcă. "Piţurcă nu cere bani mulţi, el are pretenţii mari la jucători, la performanţă, cum e şi normal. Mi-a zis să nu mă iau de jucători, e ceva normal. Şi nici la echipă, că poţi să-i spui lui Piţurcă să bage un jucător? El o termină imediat şi nu mai vorbeşte cu tine dar antrenează echipa. El poate să facă şi asta, dar oricum sunt prieten cu el şi nu mă cert cu el. Dar nu am discutat condiţiile cu el. L-am sunat azi dar nu a răspuns. Probabil nu ştie telefonul meu nou", a mai spus el.

Finanţatorul stelist îşi doreşte ca fostul internaţional român Gheorghe Hagi să-i propună un proiect concret dacă îşi doreşte să antreneze Steaua. "Hagi e din punctul meu de vedere posibil, că poate să se supere, să nu o ia ca pe o ofensă. Eu o să vorbesc cu el. Eu o să-i zic ce a spus Piţurcă şi să vedem dacă zice şi el asta. E posibil şi Hagi să vină, din punctul meu de vedere, poate nu vrea el, eu m-am gândit şi la asta. Dar el este capabil să aducă un proiect de cinci jucători? Piţurcă spune, «Băi, ia-mi cinci jucători, nu te interesează, nu sunt scumpi». Hagi să spună şi el aşa «Am cinci jucători, nu te interesează, nu te bagi şi câştig campionatul». Şi atunci să o ia Hagi. Dar nu să zică cinci jucători şi să vină Zaharia, Rada şi Ninu, că pe ăştia el i-a adus. Dacă mai vine iar cu din ăştia, iar dă chix. Oricum, nu mă mai cert acum cu el dar nici nu mai pot suporta un an de experienţă", a explicat Becali.

Antrenorul formaţiei Internaţional Curtea de Argeş, Ionuţ Badea, e văzut de Becali ca un tehnician care pregăteşte echipe spectaculoase. "Am zis cu Badea că poate îl descopăr eu, el a făcut echipe pe unde a fost. Adică, să-l aduc la o echipă mare. Dar ar trebui să fac un contract ferm cu el. Toate echipele pe care le-a antrenat el combină frumos, joacă cu mingea pe jos, asta în primul rând. În al doilea rând am înţeles că a terminat Facultatea de Matematică, că are IQ-ul ridicat, că e poliglot. Înseamnă că e băiat deştept. Dornic de muncă este. Asta m-a încântat. Şi până la urmă e şi vorba de bani. Că de exemplu Piţurcă te curăţă", a precizat el.

Becali nu se teme că Mircea Rednic ar putea fi contestat de suporterii stelişti. "Eu m-am gândit şi la Mircea Rednic. Dar la Rednic trebuie să te gândeşti şi dacă îl acceptă suporterii. Şi aşa avem discuţiile pe care le avem. Mai vine şi Rednic... Bine, el are atuul că a fost şi la Rapid, nu numai la Dinamo şi este profesionist. E aceeaşi situaţie ca la Andone, e dinamovist pur-sânge dar antrenează Rapidul, oamenii vor să mănânce o pâine şi îşi fac treaba. Atunci ar putea şi Rednic veni", a menţionat Becali.

Finanţatorul stelist a precizat că s-a mai lovit de refuzul lui Victor Piţurcă de a antrena gruparea "roş-albastră". "Eu mereu i-am propus lui Piţurcă. El zicea că nu vine acum la Steaua. «Poţi să-mi dai ce vrei tu. Mă fac de râs şi nu vreau asta. Nu ai echipă, nu ai cu cine. Eu sunt antrenor, nu Dumnezeu să fac minuni. Ce aţi făcut voi acolo sunt nişte noroace ale tale, ale lui Stoichiţă. Nu aveţi faţă de ce loc sunteţi»", a relatat Becali.

Becali a concluzionat că decizia privind noul antrenor al echipei Steaua va ţine şi de momentul respectiv. "E cum te îndrumă Dumnezeu. L-am sunat pe Piţurcă, nu l-am găsit, e posibil să vorbesc cu Hagi sau cu Badea sau cu Rednic. Şi unul dintre ei să fie. Momentul ăla...", a concluzionat Gigi Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici