Becali, printre cei mai controversaţi patroni de club ai lumii

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a intrat în topul celor mai controversaţi zece patroni sau preşedinţi de club ai lumii stabilit de site-ul goal.com, alături de personalităţi ca Arkan, Maurizio Zamparini, Jesus Gil sau Silvio Berlusconi.

14 afișări
Imaginea articolului Becali, printre cei mai controversaţi patroni de club ai lumii

Becali, printre cei mai controversaţi zece patroni de club ai lumii (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"A făcut bani printr-o înţelegere controversată de terenuri cu armata română şi a achiziţionat 51% din Steaua în 2003. Este binecunoscut pentru părerile lui controversate şi declaraţii, dar şi pentru incursiunile lui stângace în politica naţională şi continentală. A fost acuzat de rasism, homofobie, xenofobie, antisemitism, răpire şi violenţă de când a devenit patronul clubului şi crede că în spatele ascensiunii clubului CFR Cluj se află masonii unguri. Este cunoscut şi pentru că a comandat o pictură cu "Cina cea de taină" cu el în locul lui Iisus Hristos şi 11 jucători ai Stelei şi un antrenor pe post de discipoli. L-a demis pe antrenorul precedent, Cristiano Bergodi, pentru că a refuzat să-l lase în vestiar la pauza meciului cu Şerif din Liga Europa", notează site-ul goal.com.

În topul întocmit de sursa citată mai apar:

  • Louis Nicollin (Montpellier),

  • Arkan (FK Obilic),

  • Maurizio Zamparini (Palermo),

  • Dmitry Pieterman - (Racing Santander/Deportivo Alaves),

  • Thaksin Shinawatra (Manchester City),

  • Manuel Ruiz de Lopera (Real Betis),

  • Luciano Gaucci (Perugia),

  • Jesus Gil (Atletico Madrid),

  • Silvio Berlusconi (AC Milan).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici