Bergodi a refuzat oferta privind preluarea conducerii tehnice a echipei Rapid

Antrenorul italian Cristiano Bergodi a refuzat oferta acţionarului majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, privind preluarea conducerii tehnice a echipei giuleştene, cei doi nereuşind să ajungă la un acord nici după negocierile de vineri dimineaţă.

118 afișări
Imaginea articolului Bergodi a refuzat oferta privind preluarea conducerii tehnice a echipei Rapid

Bergodi a refuzat oferta privind preluarea conducerii tehnice a echipei Rapid (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

La finalul întâlnirii care a avut loc la hotelul Ramada Nord, tehnicianul a afirmat că nu a acceptat pentru moment propunerea conducerii rapidiste. El a explicat că termenul până la finalul turului Ligii I este foarte scurt şi pentru orice antrenor care ar veni ar fi foarte greu să schimbe ceva în cadrul echipei.

De altfel, impresarul antrenorului italian, Dumitru Tudor, a declarat că este posibil ca discuţiile dintre cele două părţi să fie reluate în pauza competiţională din iarnă când se va putea pune la punct şi o strategie pentru returul campionatului.

Cristiano Bergodi, care a mai condus formaţia Rapid între 1 iulie şi 19 octombrie 2007, a negociat, joi şi vineri, la Bucureşti, preluarea funcţiei de antrenor principal cu acţionarul Valerii Moraru. Tehnicianul se întoarce în această după-amiază în Italia.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, declarase, joi, că în afară de Cristiano Bergodi pe lista de posibili înlocuitori ai lui Marian Rada mai sunt alţi patru antrenori ale căror nume a refuzat însă să le divulge.

Moraru intenţionează să facă schimbări şi în conducerea administrativă a clubului, el înaintându-i o ofertă pentru preluarea funcţiei de preşedinte lui Dinu Gheorghe, fostul conducător al AFC Astra Giurgiu. Dinu Gheorghe urmează să decidă în cursul zilei de astăzi dacă va accepta sau nu propunerea lui Valerii Moraru.

Formaţia Rapid a fost învinsă, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), de echipa CSMS Iaşi, într-un meci contând pentru etapa a XIII-a a Ligii I.

Nemulţumiţi de evoluţia echipei, suporterii rapidişti de la peluza a II-a i-au cerut demisia antrenorului Marian Rada, iar fanii de la tribuna a II-a au scandat: "Nu meritaţi tricoul nostru să-l purtaţi".

La finalul meciului, şi acţionarul majoritar Valerii Moraru a fost apostrofat de fanii rapidişti, care l-au întrebat ce îi mai lipseşte pentru a investi la Rapid, având în vedere că administratorul judiciar Cristina Andronache nu mai este în funcţie. De asemenea, fanii i-au transmis să plece de la Rapid dacă echipa retrogradează.

După 13 etape, echipa Rapid ocupă locul 17, penultimul, în clasamentul Ligii I, cu două victorii, trei egaluri şi opt înfrângeri.

Actualul antrenor principal, Marian Rada, l-a înlocuit la 29 septembrie pe Ionel Ganea, demis de conducere după înfrângerea cu scorul de 3-0 de pe teren propriu în faţa echipei Dinamo (etapa a IX-a). În cele patru etape de la instalarea sa, Rada a obţinut doar un rezultat de egalitate, 0-0, în deplasare cu Concordia Chiajna (etapa a X), înregistrând trei înfrângeri consecutive, 0-1 cu FC Braşov (etapa a XI-a), 0-3 cu FC Botoşani (etapa a XII-a) şi 0-1 cu CSMS Iaşi (etapa a XIII-a).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici