Blatter: Stadionul din Sao Paulo va fi gata pentru Cupa Mondială, la jumătatea lunii aprilie

Stadionul din Sao Paulo, unde a avut loc în noiembrie un accident soldat cu doi morţi, va fi gata pentru Cupa Mondială la jumătatea lunii aprilie şi va găzdui meciul de deschidere, în 12 iunie, a anunţat preşedintele FIFA, Joseph Blatter.

94 afișări
Imaginea articolului Blatter: Stadionul din Sao Paulo va fi gata pentru Cupa Mondială, la jumătatea lunii aprilie

Blatter: Stadionul din Sao Paulo va fi gata pentru Cupa Mondială, la jumătatea lunii aprilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem informaţii conform cărora stadionul din Sao Paulo va fi gata la jumătatea lunii aprilie. Va fi arena pe care se va disputa meciul de deschidere. Este o chestiune de încredere, nu există un plan B", a spus Blatter.

La 27 noiembrie, o structură metalică în faza de montare a căzut la stadionul din Sao Paulo şi a antrenat în cădere şi o macara, accidentul fiind soldat cu două decese. O parte de tribună a fost distrusă, la fel şi un ecran uriaş.

Costurile de construcţie pentru nou stadion, ce va aparţine clubului Corinthians, sunt estimate la aproape 300 de milioane de euro.

Iniţial, FIFA a cerut ca lucrările la stadioanele ce vor găzdui Cupa Mondială să fie finalizate până la 31 decembrie, însă termenul a fost modificat pentru unele arene. Astfel, patru stadioane (Natal, Porto Alegre, Manaus, Cuiaba) vor fi inaugurate în ianuarie, iar arena din Curitiba va fi gata la sfârşitul lunii februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici