Brazilia: Un fan a fost arestat după ce a ucis o persoană aruncând un vas de toaletă

Un suporter bănuit că a omorât o persoană după ce a aruncat un vas de toaletă de pe un stadion din Recife (nord-estul Braziliei) a fost arestat, a anunţat, luni, poliţia braziliană, citată de presa locală, informează AFP.

95 afișări
Imaginea articolului Brazilia: Un fan a fost arestat după ce a ucis o persoană aruncând un vas de toaletă

Brazilia: Un fan a fost arestat după ce a ucis o persoană aruncând un vas de toaletă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Vineri, Everton Felipe Santana (23 ani) a desprins un vas de toaletă de pe Stadionul Arruda şi l-a aruncat de la înălţime în exteriorul arenei, în timpul confruntărilor dintre suporteri, izbucnite cu ocazia meciului Santa Cruz-Parana, din a doua divizie braziliană.

Vasul l-a atins mortal pe Paulo Ricardo Gomes da Silva (26 ani), lovit cu o forţă echivalentă unui obiect de 350 de kilograme, conform calculelor făcute de un profesor de fizică, Berlado Neto.

"Ştia ce făcea, a recunoscut fapta, dar nu a putut explica motivul", a declarat avocatul suspectului, care a adăugat că agresorului îi este ruşine de gestul său şi a oferit poliţiei informaţii despre alţi suporteri participanţi la incidente.

"O ţară care iubeşte fotbalul nu poate tolera violenţa pe stadioane", a scris pe Twitter preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, prezentând condoleanţe familiei victimei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici