Burleanu: Popescu s-a retras din comisia UEFA, dar vrea să fie preşedintele FRF

Preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, i-a transmis contracandidatului său la preşedinţia FRF, Gheorghe Popescu, o scrisoare deschisă prin care îl acuză că s-a retras din comisia UEFA pentru a nu afecta imaginea forului european, dar intenţionează să conducă Federaţia Română de Fotbal.

75 afișări
Imaginea articolului Burleanu: Popescu s-a retras din comisia UEFA, dar vrea să fie preşedintele FRF

Preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu (Imagine: Liiu Chirică/Mediafax Foto)

"M-aţi acuzat de lipsă de respect dar, iar îmi permit să nu fiu de acord cu dumneavoastră. A spune lucrurilor pe nume, fără să denaturezi adevărul, nu consider că este obrăznicie, ci cred că se numeşte responsabilitate. Faptul că unii oameni aleg să facă fapte pe care societatea le consideră nerespectabile este o chestiune care ţine de conştiinţa fiecăruia, nu de bunul-simţ al publicului. Nu mă pot abţine în acest context să nu vă întreb, cum de dumneavoastră, care invocaţi respectul, spuneaţi că v-aţi retras din comisia UEFA în care activaţi pentru a nu-i afecta imaginea, dar, în acelaşi timp, vreţi să fiţi preşedintele fotbalului din România? Să fim noi oare mai puţin demni de scrupulele şi respectul dumneavoastră?", i-a transmis Burleanu lui Gheorghe Popescu, făcând referire la faptul că fostul internaţional a făcut parte din Comisia de Disciplină a UEFA, din care s-a retras după ce a fost inculpat în dosarul transferurilor de jucători.

Candidatul la şefia federaţiei îl acuză pe Popescu şi de faptul că nu a prezentat încă un proiect de revitalizare a fotbalului: "M-aţi invitat să discutăm «pe proiecte», însă până acum am intrat în dezbatere critică doar cu proiectul meu pentru că al dumneavoastră, în mod mai mult sau mai puţin surprinzător, nu există. V-aţi prezentat candidatura cu o poză de grup şi o compilaţie de idei. Sunt convins că veţi avea un proiect până la urmă, dar, fără să vreau să fiu polemic sau insinuant, îmi permit totuşi să vă întreb: dacă vă macină soarta fotbalului românesc, de ce nu a fost gata până acum? De ce trebuie să vă informaţi în ultima clipă despre alte sisteme fotbalistice şi nu v-aţi făcut temele din timp? Eu cred că o astfel de analiză ar fi trebuit să înceapă încă de acum câţiva ani, pentru ca informaţia să poată fi decantată, altminteri riscaţi să vă treziţi în final cu un document copy-paste".

Răzvan Burleanu i-a transmis totodată lui Popescu faptul că în opinia lui acesta nu are pregătirea necesară pentru a conduce FRF. "Performanţele dumneavoastră şi ale colegilor pe care i-aţi menţionat au fost de natură sportivă (atletică), nu instituţională. Dumneavoastră v-aţi petrecut adolescenţa şi tinereţea pe terenul de sport, pregătindu-vă pentru performanţa sportivă. Alţi oameni şi-au petrecut adolescenţa şi tinereţea pregătindu-se pentru performanţa instituţională. De altfel, aş vrea să vă întreb: dumneavoastră aţi fi de acord ca în primul unsprezece al echipei naţionale să intre un manager profesionist, doar pentru că, în timpul liber, mai joacă şi ceva fotbal? Mă cam îndoiesc. Aşadar, nu consider că aveţi pregătirea şcolară şi profesională necesare pentru ocuparea funcţiei pentru care candidaţi, iar acesta este motivul pentru care întreţineţi confuzia între performanţa sportivă şi cea organizaţională", se arată în documentul semnat de Burleanu.

În finalul scrisorii, Burleanu îl acuză pe Popescu de continuarea unui sistem decrepit: "V-aţi întrebat în ultima vreme, domnule Gheorghe Popescu, cum de într-o ţară cu potenţial fotbalistic şi vocaţia performanţei sportive trăim cu sentimentul acut al încremenirii în subdezvoltare? Probabil că nu, de vreme ce pare că vreţi să asiguraţi continuitatea unui sistem decrepit, lipsit de fermenţii performanţei, unde urechismul şi ignoranţa sunt la ele acasă, în Casa Fotbalului. În competiţia globală a vremurilor noastre, generatoarele de performanţă sunt ştiinţa, meritocraţia, creativitatea, cinstea şi cooperarea. Candidez pentru a promova o astfel de viziune şi pentru a scoate FRF de sub zodia improvizaţiei. Prin urmare, nu vă aşteptaţi să primiţi un cec în alb pentru o altă categorie prefesională decât cea în care aţi activat".

Preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş şi fostul internaţional Gheorghe Popescu sunt singurii care şi-au lansat candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, acesta din urmă fiind susţinut şi de actualul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, care a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei.

În afară de aceştia, numele altor patru oameni de fotbal, Adrian Porumboiu, Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Anghel Iordănescu, au fost vehiculate că se vor afla pe lista candidaţilor la funcţia de preşedinte al FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici