Bute: Am ajuns la nivelul în care îmi doresc meciuri foarte mari şi vreau să unific centurile

Pugilistul Lucian Bute, care şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, la sfârşitul lunii noiembrie, învingându-l pe Librado Andrade, a declarat, luni, la revenirea în România, că a ajuns la un nivel la care îşi doreşte meciuri foarte mari şi să unifice centurile.

17 afișări
Imaginea articolului Bute: Am ajuns la nivelul în care îmi doresc meciuri foarte mari şi vreau să unific centurile

Bute: Am ajuns la nivelul în care îmi doresc meciuri foarte mari şi vreau să unific centurile (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Cred că a fost cel mai bine pentru mine faptul că am făcut pregătirea meciului într-un alt loc decât de obicei. Am fost plecat două luni de zile în Florida, împreună cu staff-ul meu, şi chiar m-am antrenat foarte bine, am avut partener de calitate. Soarele mi-a făcut bine, la fel plaja şi apa sărată. În tot acest cantonament nu m-am gândit decât la box, am visat box şi asta mi-a prins foarte bine. S-a văzut asta şi în ring, în timpul meciului. Ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat la primul meci, toată lumea aştepta cu nerăbdare al doilea meci şi cred că a fost un lucru extraordinar pentru mine, deoarece meciul s-a văzut atât în România cât şi în SUA, de HBO, iar asta m-a propulsat foarte mult. A fost o poartă care s-a deschis către HBO şi deja cei de acolo sunt interesaţi pentru următorul meci. Încă nu s-a vorbit despre un anume adversar, sunt mai multe oportunităţi, Kelly Pavlik, Bernard Hopkins, Edison Miranda şi poate chiar campionul la WBO, Robert Stieglitz, şi ar putea avea loc o unificare a centurilor. Am vorbit cu promotorul meu înainte să vin acasă şi am spus că sunt foarte deschis şi aştept oferte. Am ajuns la nivelul în care îmi doresc meciuri foarte mari şi vreau să unific centurile. Să dea Dumnezeu ca în cel mai scurt timp să vin acasă cu două centuri", a spus Bute.

Lucian Bute a precizat că va rămâne prieten cu Andrade. "Nu au fost momente foarte grele la acest meci, a fost însă un stres destul de mare, pentru că era un meci foarte important. Erau 17.000 de oameni în sală, milioane de americani care se uitau la televizor, dar şi milioane de români, pentru că ştiam că meciul este transmis şi în România. Felul în care am câştigat acest meci cred că i-a făcut pe toţi cei care m-au susţinut să se bucure foarte mult de succesul meu. M-a emoţionat foarte mult momentul în care Andrade a izbucnit în plâns la conferinţa de presă. El este un băiat extraordinar, cu foarte mult bun simţ, a dovedit-o şi la primul meci, şi acum. Voi rămâne cu siguranţă prieten cu el şi am promis că dacă va rămâne la Montreal să se antreneze voi fi alături de el şi îl voi încuraja la meciuri, pentru că merită", a menţionat pugilistul român.

Bute a revenit în România, luni, în jurul orei 15.00, fiind întâmpinat cu flori la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", de preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, şi secretarul de stat pe probleme de sport, Doina Melinte.

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins prin KO, în repriza a patra, pe mexicanul Librado Andrade, într-un meci disputat la 29 noiembrie, la Quebec.

Lucian Bute l-a învins pe Andrade şi în urmă cu un an, la 24 octombrie, în Bell Centre din Montreal, când Bute a dominat 11 runde, însă a fost trimis la podea în cea de-a 12-a (şi ultima), iar arbitrul a încheiat lupta când românul s-a ridicat. Astfel, Bute şi-a apărat pentru a doua oară centura mondială, impunându-se la puncte. Andrade a afirmat, imediat după meci, că arbitrul l-a favorizat pe Bute, încetând să numere atunci când românul se afla la podea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici