Bute: În gala de la Bucureşti am avut emoţii ca niciodată

Pugilistul Lucian Bute a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în gala de la Bucureşti, în care şi-a apărat pentru a opta oară centura mondială în versiunea IBF, a avut cele mai puternice emoţii din cariera sa.

115 afișări
Imaginea articolului Bute: În gala de la Bucureşti am avut emoţii ca niciodată

Bute: În gala de la Bucureşti am avut emoţii ca niciodată (Imagine: Narcis Pop/Mediafax Foto)

"Atmosfera de la Bucureşti e total diferită de cea de la Montreal. A fost senzaţională. Am trăit emoţii pe care nu le-am trăit în toată cariera de sportiv. A fost un lucru extraordinar şi mă bucur din tot sufletul că am avut ocazia să fac o Românie fericită. Emoţiile mele cred că au fost vizibile de când am intrat în sală. Nu pot exprima în cuvinte ceea ce am trăit. Când Andra ne-a cântat imnul naţional, credeţi-mă, că mă rugam la Dumnezeu să mă ţină picioarele să nu cad înainte. Am avut emoţii foarte mari, dar mă bucur că am trecut peste ele. După ce a început meciul, emoţiile au dispărut şi am rămas concentrat la ceea ce aveam de făcut", a spus Bute.

Lucian Bute a precizat că şi-a dat seama după modul în care francezul Jean-Paul Mendy a căzut în runda a patra că a câştigat partida prin knock-out.

"După primele două secunde mi-am dat seama că nu se va mai ridica, după cum a căzut. La noi la box este o lege, în momentul în care cazi înspre faţă, e foarte greu să te mai ridici şi să mai continui un meci. Când te duci într-o parte sau pe spate, poţi continua, îţi revii. Am ştiut din acel moment că sunt câştigător", a adăugat Bute, care speră să aibă parte şi de o scurtă vacanţă.

Întrebat care a fost cel mai greu adversar din cariera sa, Bute a răspuns:

"Toate au avut o greutate sau o presiune aparte. Primul meci cu Andrade a fost mai greu pentru ceea ce s-a întâmplat în ultima repriză. Au fost momente destul de grele şi mă bucur că am trecut peste ele. Am demonstrat tuturor în meciul revanşă că sunt mai bun şi meritam această centură. Sunt într-o relaţie destul de bună cu Andrade. De fiecare dată când vine el la Montreal sau ne întâlnim la o gală în SUA, ne salutăm. Am rămas prieteni, amici. Suntem adversari pe ring nu şi în afara lui. E valabil pentru orice adversar cu care boxez. Pentru mine nu există duşmănii, eu îmi fac datoria. E un om cu foarte mult bun simţ, nu e un tip arogant şi care vorbeşte mult".

Lucian Bute s-a declarat încântat de cum a fost organizată gala de la Bucureşti. Totul a fost la superlativ. Ţin să-i mulţumesc lui Rudel Obreja pentru tot efortul depus. A ieşit aşa cum mă aşteptam. Atât Interbox, cât şi jurnaliştii din Canada şi SUA care au fost prezenţi au zis-o. Cei de la Interbox au organizat foarte multe gale şi au experienţă. Ceea ce au trăit şi văzut la Bucureşti a fost frumos, unic. Au zis că nu au văzut o gală organizată ca asta. Chiar Michael Buffer a zis că a fost una din puţinele gale pe care le-a văzut cu un nivel de organizare înalt. Credeţi-mă că Michael Buffer a văzut sute de gale, doar pe cele pe care le-a prezentat", a precizat Bute.

Sportivul român a mai spus că după gala "Campion pentru România" nu s-a mai urcat pe cântar.

"Nu m-am cântărit, pentru că înainte de meci o făceam de trei ori pe zi, dar pot anticipa că am pus opt-nouă kilograme în plus", a subliniat Bute.

Bute a participat, marţi, la Sala Radio, la o sesiune de autografe, sportivul român primind cu această ocazie, din partea preşedintelui-directorului general al Radio România, Andras Istvan Demeter, o monedă de 10 lei, bătută cu ocazia aniversării a 80 de ani de la înfiinţarea postului public de radio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici