Bute: Oamenii vor vedea după meciul cu Johnson dacă sunt un boxer de top sau nu

Pugilistul Lucian Bute a declarat, după un antrenament cu presă susţinut în Miami, că vrea să îl învingă pe jamaicanul Glen Johnson în luna noiembrie şi că după acest meci oamenii vor vedea dacă el este sau nu un boxer de top al categoriei supermijlocii.

221 afișări
Imaginea articolului Bute: Oamenii vor vedea după meciul cu Johnson dacă sunt un boxer de top sau nu

Bute: Oamenii vor vedea după meciul cu Johnson dacă sunt un boxer de top sau nu (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Faptul că boxez în Quebec City este ceva special pentru mine. Am amintiri foarte plăcute de la victoria mea din 2009 (n.r. - în faţa mexicanului Librado Andrade), de pe arena Pepsi Coliseum, şi mă bucur că voi boxa din nou acolo, în faţa fanilor mei. Mă aştept la o atmosferă extraordinară în 5 noiembrie. Sunt în formă bună. Mă aştept la un meci dificil cu Johnson, astfel că trebuie să fiu bine pregătit. Oamenii vor vedea după meciul cu Johnson dacă sunt sau nu un boxer de top al categoriei supermijlocii. Mi-am respectat obligaţiile de campion IBF şi m-am luptat cu adversari bine cotaţi. Kessler şi Pavlik au refuzat să boxeze cu mine. Acum mă aflu în faţa celei mai mari provocări a carierei mele şi vreau să câştig şi să demonstrez ceva. După acest meci, vreau să mă lupt cu câştigătorul Super Six", a spus Bute citat boxeomundial.net.

Lucian Bute a precizat că se pregăteşte pentru un meci de 12 runde, dar ar fi extraordinar dacă ar reuşi un KO. "Obiectivul meu este să câştig şi să rămân campion mondial. Nu mă bazez pe KO, dar dacă se va întâmpla ar fi un final extraordinar pentru meciul meu", a adăugat el.

Glen Johnson a declarat, tot la un antrenament la care a avut acces presa, că este pregătit pentru toate surprizele pe care i le pregăteşte Bute pentru data de 5 noiembrie. "Ştiu cât de bun este el, dar voi avea şi eu câteva surprize pentru el. Nu ştiu ce se va întâmpla după acest meci. Nu voi vorbi acum despre alţi boxeri în afară de Lucian. Sunt concentrat pentru el, mă antrenez pentru el şi mă pregătesc să îl înving. Sunt conştient că este o provocare enormă să boxez cu Bute în Quebec City, dar abia aştept acest meci. Nu am nevoie să mă pregătesc cu un boxer ca să îmi dau seama că îl pot învinge. Da, m-am antrenat cu Bute în trecut. Da, am avut un sparring bun împreună, şi da, sunt foarte încrezător că îl pot învinge. Nu pot pierde următorul meu meci, cu Bute. Eu sunt cel care are nevoie cel mai mult de victorie", a menţionat Johnson.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, îşi va pune centura în joc, la 5 noiembrie, în cadrul unei gale în care îl va avea ca adversar pe jamaicanul Glen Johnson, în vârstă de 42 de ani.

Jamaicanul Glen Johnson a disputat 68 de partide în carieră, reuşind să câştige 51 (35 prin knock-out), pierzând 15 şi remizând de două ori.

Lucian Bute, 31 de ani, şi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfăşurat în 9 iulie, la Romexpo, în faţa a 10.000 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici