Fotbalista braziliană Marta se va retrage din fotbalul internaţional la sfârşitul anului

Cea mai bună marcatoare din toate timpurile a Braziliei, atât în fotbalul masculin, cât şi în cel feminin, Marta, se va retrage din activitatea internaţională în acest an, a declarat atacanta în vârstă de 38 de ani, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris.

77 afișări
Imaginea articolului Fotbalista braziliană Marta se va retrage din fotbalul internaţional la sfârşitul anului

Fotbalista braziliană Marta se va retrage din fotbalul internaţional la sfârşitul anului

Marta, care evoluează în Statele Unite la Orlando Pride din 2017, speră să ajungă la a şasea sa participare la Jocurile Olimpice la ediţia din acest an de la Paris.

„Dacă voi merge la Jocurile Olimpice, mă voi bucura de fiecare moment, pentru că, indiferent dacă voi merge sau nu la Jocurile Olimpice, acesta este ultimul meu an cu echipa naţională”, a declarat Marta într-un interviu acordat joi la CNN.

„Sunt foarte liniştită în legătură cu acest lucru, pentru că văd cu mare optimism această evoluţie pe care o avem în ceea ce priveşte tinerii sportivi”.

Marta, supranumită afectuos „Regina Marta”, este cea mai bună marcatoare din toate timpurile pentru Brazilia, cu 116 goluri în 175 de meciuri.

De asemenea, ea este cea mai bună marcatoare a Cupei Mondiale feminine, cu 17 goluri, fiind vicecampioană mondială în 2007. A câştigat trei titluri de campioană la Copa America Feminină şi a făcut parte din echipa Braziliei care a cucerit medaliile de argint la Jocurile Olimpice din 2004 şi 2008.

Marta şi-a început cariera la Vasco da Gama, după care a trecut pe la formaţiile suedeze Umea IK, Tyreso FF şi Rosengard. În Statele Unite, a mai jucat pentru Los Angeles Sol, Western New York Flash şi Gold Pride.

Braziliana a fost desemnată cea mai bună fotbalistă a anului de către FIFA de şase ori, în 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2018

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici