Bute: Toată lumea l-a văzut pe adevăratul Lucian Bute în lupta din 28 noiembrie

Pugilistul român Lucian Bute, care şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, la 28 noiembrie, învingându-l pe Librado Andrade, a declarat că în aceea luptă toată lumea l-a văzut cum este cu adevărat, informează site-ul fightnews.com.

24 afișări
Imaginea articolului Bute: Toată lumea l-a văzut pe adevăratul Lucian Bute în lupta din 28 noiembrie

Bute: Toată lumea l-a văzut pe adevăratul Lucian Bute în lupta din 28 noiembrie (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Boxerul român a menţionat că prin acest succes în meciul revanşă cu Andrade a arătat că şi primul duel dintre cei doi pugilişti, de anul trecut, a fost câştigat de el pe merit.

"În primul rând pentru al doilea duel cu Andrade am făcut ore suplimentare de pregătire a unui pumn strategic, un cârlig de stânga. De asemenea, am fost mai puternic de data asta. Antrenorul cu pregătirea fizică a făcut o treabă extraordinară. Şi în primul meci am meritat să câştig, atunci am fost puţin obosit, dar nu KO. Un boxer care este «knock-out» nu se mai ridică şi îşi învinge adversarul aşa cum am făcut-o eu. Am câştigat 10 din cele 12 runde ale primei lupte. În plus, nu vreau să-l discrediteze pe Andrade, dar am fost bolnav în aceea luptă şi nu a fost adevăratul Bute. Toată lumea l-a văzut pe adevăratul Lucian Bute în lupta din 28 noiembrie. Cred că am şters toate îndoielile cu privire la sfârşitul primului meci", a precizat sportivul român.

Lucian Bute l-a învins pe Andrade şi în urmă cu un an, la 24 octombrie, în Bell Centre din Montreal, când Bute a dominat 11 runde, însă a fost trimis la podea în cea de-a 12-a (şi ultima), iar arbitrul a încheiat lupta când românul s-a ridicat. Astfel, Bute şi-a apărat pentru a doua oară centura mondială, impunându-se la puncte. Andrade a afirmat, imediat după meci, că arbitrul l-a favorizat pe Bute, încetând să numere atunci când românul se afla la podea.

Pugilistul român a povestit cum s-a apucat să practice acest sport şi cum a ajuns să boxeze ca profesionist în Canada, pentru Interbox: "La început nu eram prea interesat de acest sport, dar apoi, la 14 ani, un prieten m-a dus într-o sală de box. M-am îndrăgostit de acest sport. Antrenorul meu actual, Stephen Larouche, l-a pregătit, în trecut, pe Leonard Doroftei şi am fost impresionat de calităţile sale. Interbox m-a invitat să fiu partenerul de antrenament a lui Eric Lucas care se pregătea pentru un meci cu Markus Beyer. Mi-am făcut debutul la profesionişti la Montreal şi nu regret alegerea pe care am făcut-o".

Bute a adăugat că ar fi dispus să treacă la categoria semigrea pentru a se lupta cu campionul versiunii WBC, canadianul Jean Pascal, cel care l-a învins de două ori pe pugilistul român Adrian Diaconu. "Sunt pregătit să mă lupt cu oricine. Da, dacă voi avea şansa să mă duelez cu Pascal, aş face asta. Ar fi un meci extroaordinar pentru fanii din Quebec şi din întreaga lume", a punctat sportivul român.

Întrebat dacă regretă faptul că nu va participa la turneul "Super Six" al Showtime, Lucian Bute a răspuns: "Obiectivul meu era să-l înving pe Andrade. Era o chestiune de onoare. În plus, meciul revanşă contra lui Andrade era pe HBO, reprezenta prima mea apariţie pe un post TV important. A fost o bună oportunitate să-mi demonstrez talentul. Legat de cine va câştiga turneul, eu mizez pe Andre Ward. Sunt dispus să mă înfrut apoi cu orice boxer va câştiga acest turneu, indiferet de numele său".

Legat de planurile sale pentru 2010, boxerul român a precizat că şi-ar dori să aibă câteva meciul în SUA. "Voi lupta şi în SUA dacă va fi nevoie. Cu toate acestea, am mulţi fani în Quebec, iar Interbox poate organiza întâlniri importante pentru mine aici şi HBO pot trece frontiera pentru a difuza luptele mele în SUA. Un lucru este sigur: trebuie să lupt în SUA pentru a-mi îmbunătăţi cariera. De la 2010 îmi doresc să-mi apăr cu succes centura în faţă unor adversarii buni şi desigur să-mi îmbunătăţesc reputaţia în Statele Unite", a completat Bute.

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins prin KO, în repriza a patra, pe mexicanul Librado Andrade, într-un meci disputat la 29 noiembrie, la Quebec.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici