Bute: Vreau să lupt pentru unificarea centurilor în România

Campionul mondial în versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat, miercuri, în cadrul emisiunii "Ora de ProSport", că şi-ar dori ca meciul contând pentru unificarea centurilor să poată fi organizat în România şi a precizat că şi l-ar dori ca adversar pe britanicul Carl Froch.

120 afișări
Imaginea articolului Bute: Vreau să lupt pentru unificarea centurilor în România

Lucian Bute (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"Există varianta de a juca un meci pentru unificarea centurilor în România. Domnul Obreja este cel care discută şi negociază, dar acest lucru nu depinde nu mai de mine. Eu îmi doresc, dar depinde de Federaţia Internaţională, de adversar, de mai multe. Mi-aş dori cel mai tare să boxez cu Carl Froch pentru că în ultima vreme a tot vorbit despre mine", a spus Bute.

Pugilistul britanic Carl Froch a declarat că un meci cu Lucian Bute ar fi uşor pentru el, deoarece palmaresul românului include doar două victorii demne de menţionat, cele din confruntările cu Brian Magee şi Glen Johnson, iar el i-a învins pe cei doi într-un mod mult mai convingător.

"Mi-ar plăcea să am un meci de unificare a titlurilor cu el, dar nu ar fi o confruntare cine ştie ce mare pentru mine. Ar fi un meci uşor. În CV-ul lui Bute ies în evidenţă doar două nume, Brian Magee şi Glen Johnson. Iar eu i-am învins pe ambii într-un mod mult mai convingător decât a făcut-o el. Este el campion IBF, dar se luptă doar acasă şi de aceea nu i se acordă credit şi respect, pe care oricum nu le merită, pentru că nu a boxat cu nimeni mare", a spus Froch, citat de Nottingham Post.

Pe de altă parte, Lucian Bute a afirmat că mai mulţi impresari din boxul profesionist şi-ar dori să semneze cu el, însă în prezent nu doreşte să plece de la InterBox.

"Sunt foarte mulţi promotori care şi-ar dori să semnez un contract cu ei, inclusiv Don King. Pe lângă el sunt şi alţi mari impresari din America. Deocamdată, nu mă gândesc să plec de la InterBox. Daca nu aş fi plătit aşa cum mi-aş dori eu, probabil că aş lua în calcul o despărţire de InterBox, dar nu se pune problema. Bani mai mulţi abia de acum încolo vor veni" , a completat Bute.

Lucian Bute l-a învins pe jamaicanul Glen Johnson în 12 reprize şi şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a noua oară consecutiv, în 6 noiembrie, în cadrul unei gale la Quebec. Bute, în vârstă de 31 de ani, are 30 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi nicio înfrângere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici