Caii putere se luptă în Pasul Gutâi din Baia Mare. Leu şi France, printre concurenţi

Unul dintre campionatele cele mai spectaculoase din automobilismul sportiv autohton, Masters la viteză în coastă, va avea în acest weekend a treia etapă a sezonului, în Pasul Gutâi din Maramureş.

158 afișări
Imaginea articolului Caii putere se luptă în Pasul Gutâi din Baia Mare. Leu şi France, printre concurenţi

Trofeul Baia Mare aduce la start 25 dintre cei mai buni piloţi din România, etapa care va debuta sâmbătă dimineaţă având şi o importanţă majoră în lupta pentru titlurile de campioni.

La Categoria I toţi ochii vor fi aţintiţi spre duelul dintre Alexandru Piţigoi (Porsche 911) şi Mihai Leu (Audi R8), primii doi clasaţi în acest moment, cu o diferenţă de doar 4 puncte între ei. Favoritul local Călin Făgădar (Mitsubishi Lancer Evo) şi Radu Benea ( Porsche 911) sunt şi ei gata să producă surpriza în Maramureş.

“Nivelul este ridicat în lupta la vârf, aşa că şi cea mai mică eroare poate decide câştigătorul”, a spus Leu înaintea revenirii în Pasul Gutâi, acolo unde în 2020 şi-a asigurat titlul de campion al categoriei.

Şi la Categoria II duelul se anunţă la fel de intens, în prezent, după primele două runde, Jerome France (Norma M20) şi campionul en-titre Octavian Ciovică (Radical SR8) fiind la egalitate de puncte, ambii cu câte 37. Anul trecut, Costel Căşuneanu a reuşit surpriza în Maramureş, câştigând la turisme, deşi avea o mână în gips, iar anul acesta vine cu un model unic în România, un monopost Wolf F1 Mistral. Acesta e pe locul 4, dar are ca obiectiv o clasare pe podium în runda care se va încheia duminică seară.

“Suntem bucuroşi că Trofeul Baia Mare va avea loc în cele din urmă, iar colegii mei din federaţie au găsit toate resursele şi s-au mobilizat pentru ca în weekend să avem parte de o cursă frumoasă. Mulţumim autorităţilor care au înţeles şi ne-au susţinut în aceste demersuri, ar fi fost păcat ca Maramureşul să rămână fără o etapă care a devenit deja tradiţie aici”, a spus preşedintele FRAS, Norris Măgeanu.

Până la cele două zile de competiţie, care au loc sâmbătă şi duminică, începând cu ora 09:00, fanii automobilismului sportiv au ocazia să îi cunoască pe piloţi, dar să fie aproape şi de maşinile de curse, în această seară în centrul istoric al munucipiului Baia Mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici