Campioana olimpică la atletism, acuzată de dopaj

Atleta turcă Asli Cakir Alptekin, campioană olimpică în proba de 1.500 de metri, a fost acuzată de dopaj în baza anomaliilor din paşaportul său biologic şi a fost suspendată provizoriu de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF).

387 afișări
Imaginea articolului Campioana olimpică la atletism, acuzată de dopaj

Campioana olimpică la atletism, acuzată de dopaj (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Compatrioata lui Alptekin, Nevin Yanit, campioană europeană la 100 de metri garduri, a fost de asemenea suspendată, ea fiind depistată pozitiv în urma mai multor controale în competiţii şi în afara competiţiilor.

The Telegraph notează că Alptekin riscă să îi fie luată medalia olimpică şi să fie suspendată pe viaţă, deoarece a mai fost sancţionată anterior pentru încălcarea codului antidoping. În 2004, ea a fost suspendată pentru doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici