Campioanele mondiale de tineret din 1995, sărbătorite la Cluj, în pauza meciului România - Serbia

Campioanele mondiale de tineret din 1995 vor fi sărbătorite, sâmbătă, de Federaţia Română de Handbal, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la cucerirea titlului, ceremonia fiind programată la Cluj-Napoca, în pauza meciului feminin dintre România şi Serbia, din barajul pentru CM din acest an.

240 afișări
Imaginea articolului Campioanele mondiale de tineret din 1995, sărbătorite la Cluj, în pauza meciului România - Serbia

Campioanele mondiale de tineret din 1995, sărbătorite la Cluj, în pauza meciului România - Serbia

Potrivit anunţului de marţi al FR Handdbal, performanţa din 1995, de la Arcaju (Brazilia), "a reprezentat punctul de plecare spre profesionalism al unei generaţii de handbaliste stelare care au făcut istorie pentru România, iar federaţia va organiza un moment unic pentru a sărbători această performanţă, o reîntâlnire a jucătoarelor şi stafului naţionalei de la acea dată cu publicul român".

Ceremonia este programată în pauza meciului de sâmbătă, dintre România şi Serbia, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Lotul echipei României, care a cucerit titlul mondial în 1995, şi care va se reîntâlni sâmbătă, a fost format din jucătoarele: Magdalena Urdea, Narcisa Lecuşanu, Stăncuţa Ghionea, Simona Gogârlă, Carmen Niţescu, Carmen Amariei, Alina Dobrin, Steluţa Luca, Ildiko Kerekeş, Cristina Mihai, Luminiţa Stroe, Roxana Berilă, Elena Iorgu, Irina Neagu, Olimpia Vereş. Antrenorii echipei au fost Dinu Cojocaru şi Ioan Băban, ei urmând a fi prezenţi, de asemenea, la ceremonia de la Cluj-Napoca.

Meciul retur dintre România şi Serbia, din barajul pentru calificarea la CM din acest an, va avea loc, sâmbătă, cu începere de la ora 17.00. În tur, tricolorele s-au impus, la Kraljevo, cu scorul de 32-26.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici