CE Baku: Andreea Chiţu a câştigat MEDALIA DE AUR la judo la categoria 52 de kilograme

Sportiva Andreea Chiţu a cucerit, joi, medalia de aur în finala categoriei 52 de kilograme, la Campionatul European de judo, organizat în cadrul Jocurilor Europene de la Baku, judoka tricoloră devenind pentru a doua oară campioană europeană după titlul din 2012.

1068 afișări
Imaginea articolului CE Baku: Andreea Chiţu a câştigat MEDALIA DE AUR la judo la categoria 52 de kilograme

Andreea Chiţu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În grupa C a categoriei 52 de kilograme, Andreea Chiţu a învins-o pe Roni Schwartz (Israel) şi Giuffrida Odette (Italia), calificându-se în semifinale. În această fază, Andrea Chiţu a trecut de sportiva germană Mareen Kraeh şi s-a calificat în finala categoriei, în care a învins-o pe judoka franceză Annabelle Euranie prin yuko.

Andreea Chiţu a fost campioană europeană în 2012, cucerind ulterior o medalie de argint (2013) şi una de bronz (2014) în competiţia continentală, iar în palmares mai are una de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale, în 2014 şi 2011.

În grupa A, de la aceeaşi categorie, Larisa Florian a obţinut victorii cu Jaana Sundberg (Finlanda) şi Kelly Edwards (Marea Britanie), dar în lupta pentru calificarea în semifinale a fost învinsă de Natalia Kuziutina (Rusia). În prima confruntare din recalificări, sportiva noastră a învins-o pe Birgit Ente (Olanda), însă în disputa pentru medalia de bronz a cedat în faţa sportivei germane Mareen Kraeh în mai puţin de un minut, încheind astfel competiţia pe locul 5.

Tot joi, la categoria 48 de kilograme, Violeta Dumitru a fost eliminată în primul tur al grupei A de portugheza Leandra Freitas, iar Monica Ungureanu a pierdut la Ebru Sahin (Turcia) în turul doi al grupei C.

De asemenea, Loredana Ohâi a fost învinsă în turul doi din grupa A, categoria 57 de kilograme, de olandeza Sanne Verhagen, după ce sportiva tricoloră câştigase prima luptă cu Larissa Csatari (Elveţia).

La aceeaşi categorie, viceampioana olimpică în 2012 Corina Căprioriu a avut un prim tur liber în grupa C, după care a învins-o pe Giulia Quintavalle (Italia), dar pentru câştigarea grupei şi calificarea în semifinale a fost învinsă de kosovara Nora Gjakova, după prelungiri, astfel că a intrat în recalificări pentru medalia de bronz. În prima luptă din această fază, Căprioriu a cedat însă în faţa sportivei Miryam Roper (Germania), astfel că a încheiat pe locul 7.

La masculin, Amado Lazea a fost eliminat în primul tur al categoriei 60 de kilograme, grupa C, de Artiom Arşanski, iar Remus Lazea a pierdut tot în primul tur, la categoria 66 de kilograme, grupa C, cu Jasper Lefevere (Belgia).

Competiţia de judo programată în cadrul Jocurilor Europene este, de fapt, Campionatul European din 2015, care a fost alocat iniţial oraşului Glasgow şi trebuia să aibă loc în luna aprilie. În urma unor neînţelegeri cu organizatorii, EJU a decis să mute competiţia în cadrul Jocurilor Europene.

În competiţie s-au înscris 247 de judoka din 47 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici