Canotaj: Trei campioane mondiale de seniori şi-au anunţat retragerea din activitate

Canotajul nu a apucat să se bucure pe deplin de anul sportiv fenomenal pe care l-a avut, cu 21 de medalii de aur cucerite la toate categoriile de vârstă la Europene şi Mondiale, că trebuie să se gândească la umplerea golurilor din barcă.

133 afișări
Imaginea articolului Canotaj: Trei campioane mondiale de seniori şi-au anunţat retragerea din activitate

Canotaj: Trei campioane mondiale de seniori şi-au anunţat retragerea din activitate

Trei dintre campioanele mondiale de seniori de anul acesta au anunţat federaţia că renunţă la sportul de performanţă şi că-şi depun dosarul pentru obţinerea rentei viagere. Lista e deschisă de Mihaela Petrila şi Adelina Boguş, ambele componente ale bărcii de 8+1 medaliată cu aur la CM şi CE. A treia campioană mondială, Laura Oprea, a anunţat şi ea că se retrage, dar din cauza unor probleme medicale. Laura este şi dublă medaliată cu aur la europene, la 8+1 şi la dublu rame. ”Informaţia este reală, sperăm să o putem convinge măcar pe Laura Oprea să se întoarcă în barcă, pentru că ar fi păcat să nu-şi încununeze cariera cu un aur olimpic. La celelalte două sportive am înţeles că decizia este definitivă”, a declarat unul dintre oficialii de la MTS.

Canotajul a adus în 2017 singurele medalii ale României în probe olimpice, la 8+1 şi la dublu vâsle categorie uşoară, şi spera să meargă în aceeaşi formulă până la Tokio. Renunţarea celor trei sportive de valoare va obliga federaţia să caute soluţii pentru a completa barca de 8+1. Sportive tinere şi valoase mai sunt, însă integrarea lor în echipaj nu se face peste noapte.

Decizia celor trei sportive redeschide discuţia despre stabilirea unui plafon de vârstă la acordarea rentei viagere. Laura Oprea are numai 23 de ani, Mihaela Petrila – 26, iar Adelina Boguş - 29. În ritmul acesta, sportul românesc macină în gol. Investeşte în sportivi care imediat după ce obţin câteva performanţe majore renunţă la performanţă şi se refugiază în hamacul călduţ al rentei viagere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici