Cârţu: Am ajuns să mă judec cu Pandurii, eu încă mă mai consider antrenor acolo

Fostul tehnician al echipei Pandurii Târgu Jiu, Sorin Cârţu, a declarat că se consideră încă antrenor la gruparea gorjeană, cu care a ajuns să se judece şi căreia îi solicită plata unei prime de obiectiv.

16 afișări
Imaginea articolului Cârţu: Am ajuns să mă judec cu Pandurii, eu încă mă mai consider antrenor acolo

Cârţu: Am ajuns să mă judec cu Pandurii, eu încă mă mai consider antrenor acolo (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am ajuns acum să mă judec cu Pandurii, fosta mea echipă. De fapt, din punctul meu de vedere eu încă mă mai consider antrenor acolo pentru că, potrivit contractului pe care îl am cu Pandurii, el nu putea fi desfăcut sau reziliat decât cu acordul ambelor părţi", a spus tehnicianul craiovean pentru cotidianul local Gorj Domino.

Cârţu recunoaşte că se află în litigiu cu Pandurii şi că se va judeca la comisiile FRF, precizând că au existat două luni în care clubul Pandurii ar fi putut ajunge la un acord cu el pentru rezilierea contractului. "Nici Silviu Lung şi nici Irimescu nu şi-au primit drepturile financiare pe cele trei luni pe care şi-au desfăşurat activitatea la Pandurii", a mai precizat tehnicianul craiovean.

El cere ca gruparea Pandurii să achite o primă de obiectiv, promisă în cazul în care echipa se salva de la retrogradare, primă de aproximativ 25.000 de euro: "Din momentul în care am fost «suspendat», practic, am fost împiedicat să îmi îndeplinesc obiectivul pentru că mai erau 2 sau 3 etape şi teoretic mai existau şanse să ne salvăm. Eu urma să primesc doar banii pe munca mea, adică până pe 15 iunie, cam 23.000 euro în final. Numai că nu mi s-a dat, iar încercările mele repetate a ajunge la o înţelegere s-au lovit de o nepăsare totală a celor de la Pandurii. Ca să nu mai vorbesc că, locul 15 pe care au terminat Pandurii sezonul trecut nu s-a dovedit a fi unul retrogradabil. Deci am dreptul şi la primă de obiectiv de 25 000 de euro".

Preşedintele executiv al clubului Pandurii, Eugen Pîrvulescu, a precizat că acest caz se va discuta la comisii, refuzând să comenteze situaţia: "Îl respect prea mult pe Sorin Cârţu şi nu aş vrea să discut despre problema dumnealui. Dacă dânsul spune că s-a adresat comisiilor atunci e la comisie, o să analizeze comisiile şi vor da un verdict. Îmi pare rău pentru situaţia în care s-a ajuns, eu personal aş fi dorit o despărţire în condiţii amiabile de ambele părţi".

Sorin Cârţu a mai precizat că a depus memoriu la comisiile federale încă de săptămâna trecută şi în zilele următoare aşteaptă răspunsul acestora, fiind convins că va câştiga: "Dacă mi se va da dreptate, Pandurii vor trebui să plătească cam în jur de 150.000 de euro şi nu cât am cerut eu iniţial. Pentru că în contractul meu se specifică clar într-o clauză: dacă nu se întrerupe unilateral contractul, deci doar cu acordul ambelor părţi, Pandurii trebuie sa plătească integral contractul. Şi în cazul ăsta ar fi o problemă şi cu Badea. Pentru că acum sunt cam doi antrenori principali la Pandurii".

Eugen Pîrvulescu a negat această variantă, spunând că singurul antrenor principal în acte la Pandurii este Ionuţ Badea: "Nu vreau să discut despre Sorin Cârţu şi pretenţiile domniei sale, este antrenorul cu care nu am avut nici un fel de problemă cât am fost arbitru, îl respect prea mult şi nu vreau să comentez ce se spune. Antrenorul nostru principal acum este Ionuţ Badea şi avem un singur antrenor. Asta e situaţia, am vrut o despărţire de Sorin Cârţu cu acordul ambelor părţi dar acum mă depăşeşte subiectul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici