Cârţu: Mi-am făcut treaba bine la CFR. Nu ar fi fost probleme dacă nu se spărgea geamul la Basel

Fostul tehnician al echipei CFR Cluj, Sorin Cârţu, a declarat că el şi-a făcut destul de bine treaba la gruparea ardeleană şi ar fi rămas în funcţie dacă la meciul din deplasare cu FC Basel, din Liga Campionilor, în momentul în care a lovit un geam al băncii de rezerve acesta nu ar fi cedat.

19 afișări
Imaginea articolului Cârţu: Mi-am făcut treaba bine la CFR. Nu ar fi fost probleme dacă nu se spărgea geamul la Basel

Cârţu: Mi-am făcut treaba bine la CFR. Nu ar fi fost probleme dacă nu se spărgea geamul la Basel (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Cred că eu mi-am făcut treaba destul de bine la CFR, chiar şi Arpi (n.r. - finanţatorul Arpad Paszkany) a spus că este mulţumit. Spunea că este încântat de jocul echipei şi că doar pe vremea lui Andone mai era aşa de mulţumit de joc. Nu ar fi fost probleme dacă nu exista acel gest. De fapt dacă nu se spărgea geamul, pentru că ar fi rămas doar ca gest. Se întâmplă de multe ori, dar asta este, geamul a cedat şi eu a trebuit să plec. În afară de acel gest nu-mi reproşez altceva. Şi acum tot ce am făcut în afară de acel gest aş face dacă aş mai fi antrenorul lor", a spus Cârţu.

Tehnicianul oltean a făcut referire şi la faptul că Arpad Paszkany a spus, după demiterea lui Andrea Mandorlini, că de acum înainte dacă CFR va mai câştiga eventul, indiferent de antrenor a doua zi i se strânge mâna, se mulţumeşte şi se rupe colaborarea: "Nu cred, a spus şi Arpi poate la supărare. I s-a întâmplat de două ori şi cu Andone şi cu Mandorlini şi poate de aceea îi era teamă. Şi măcar să fi câştigat eu titlul şi a doua zi să fi fost dat afară. Tot ar fi fost ceva. Nu trebuie însă să generalizăm. Nu cred că este antrenor pe lumea asta care după ce ia un event să nu-şi dorească să-l ia şi pe al doilea şi alte zece la rând. Acum ce putem spune, că Benitez nu este antrenor? Problema este alta. După un asemenea sezon, când câştigi tot, este foarte greu să ţii cadenţa. Jucătorii sunt storşi după încărcătura fizică şi psihică. Dacă vrei să faci ceva trebuie să investeşti masiv. Păi să vă zic ceva. Dacă Moratti venea şi spunea după ce au luat tot în vară că îi dă lui Mourinho 200 de milioane să schimbe echipa, mai pleca? Dar şi antrenorul este pus într-o postură proastă, pentru că se va zice că s-a folosit de anumiţi jucători pentru aş îndeplini un anume obiectiv, după care se renunţă la ei".

Sorin Cârţu consideră că FC Barcelona este un club atipic în lume, nu numai în Spania. "La Barcleona este cu totul altfel. Este o echipă atipică, la ei este vorba de stil, de spirit. Au avut antrenori buni, Van Gaal, Rijkaard cu care au luat trofee, lumea umplea stadionul, dar parcă lipsea ceva. Nu era spiritul acela catalan, acum îl au şi de aia sunt unde sunt", a spus Cârţu.

Tehnicianul Sorin Cârţu a fost demis de la CFR Cluj, în data de 24 noiembrie, la o zi după ce a spart un geam al băncii de rezerve la meciul cu FC Basel, scor 0-1, în urma căruia echipa română a fost eliminată din competiţiile europene. Cârţu a lovit cu pumnul şi apoi cu piciorul unul dintre geamurile laterale ale băncii de rezerve, în minutul 77 al partidei. CFR Cluj a precizat în comunicatul în care a anunţat demiterea tehnicianului că valorile şi imaginea clubului nu pot fi asociate cu incidentul de la Basel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici