Caz incredibil de rasism în tenisul feminin: Adversara m-a numit maimuţă gălbejită

Imaginea sportului alb este pătată de un incident scandalos petrecut sâmbătă la turneul ITF din Antalya (Turcia). O jucătoare din Japonia a fost ţinta unui atac rasist fără precedent.

8728 afișări
Imaginea articolului Caz incredibil de rasism în tenisul feminin: Adversara m-a numit maimuţă gălbejită

Caz incredibil de rasism în tenisul feminin: Adversara m-a numit maimuţă gălbejită

Mana Ayukawa (23 de ani), aflată pe locul 768 WTA la simplu, respectiv 394 WTA la dublu, a fost jignită grav de o adversară în timpul unui meci de dublu! Ayukawa juca alături de Nina Stadler (Elveţia, 22 de ani), iar de partea cealaltă a fileului se aflau Ekaterine Gorgodze (Georgia, 26 de ani) şi Dea Herdzelas (Bosnia şi Herţegovina, 21 de ani). Jucătoarea niponă nu a specificat care dintre cele două i-a adresat insultele cu caracter rasist, urmând ca Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) să demareze o anchetă.

TITLURILE ZILEI

Ayukawa s-a declarat revoltată şi dezamăgită de ceea ce i s-a întâmplat: "Nu credeam că voi trăi un asemenea moment atunci când m-am apucat de tenis, un sport în care respectul ar trebui să primeze. Îmi pare rău că nu am ieşit de pe teren şi am aşteptat finalul meciului de astăzi, în timpul căruia una dintre adversare m-a numit maimuţă gălbejită de mai multe ori", a fost mesajul care a provocat indignare pe Twitter, postat după meciul pierdut de Ayukawa şi Stadler, scor 2-6, 6-4, 9-11 cu Gorgodze/Herdzelas.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici