Ched Evans, condamnat pentru viol, nu a primit permisiunea de a evolua în afara Marii Britanii

Ministerul britanic al Justiţiei a anunţat, sâmbătă, că fotbalistul Ched Evans, care a primit o ofertă de la gruparea Hibernians din Malta, nu va putea să muncească în afara Marii Britanii, informează Sky News.

151 afișări
Imaginea articolului Ched Evans, condamnat pentru viol, nu a primit permisiunea de a evolua în afara Marii Britanii

Ched Evans (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem hotărâţi să avem unul din cele mai dure regimuri din lume în ceea ce îi priveşte pe cei condamnaţi pentru infracţiuni de natură sexuală, pentru a împiedica persoanele respective să încalce din nou legea şi ca să protejăm victimele. Ofiţerii de probaţiune trebuie să le acorde celor cu cazier pentru infracţiuni de natură sexuală permisiunea de a se angaja, asigurându-se că vor avea discuţii faţă în faţă în mod regulat, ceea ce exclude un angajament în altă ţară. De asemenea, cei cu un astfel de cazier trebuie să respecte o serie de condiţii stricte", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Clubul maltez Hibernians i-a oferit un contract fotbalistului Ched Evans, eliberat din închisoare în luna octombrie după ce a ispăşit o condamnare pentru viol. "Căutăm un atacant de top şi Ched este omul potrivit", a declarat vicepreşedintele clubului maltez, Stephen Vaughan, care a precizat că Hibernians i-a oferit lui Evans un contract valabil până la finalul sezonului.

Evans juca pentru Sheffield United în momentul condamnării şi, după eliberarea din închisoare, clubul din League One i-a dat permisiunea să se antreneze la baza de pregătire a grupării. Sheffield United şi-a retras însă oferta după reacţiile virulente ale suporterilor şi ale unor oficiali. Peste 165.000 de persoane au semnat o petiţie prin care s-au opus unei eventuale reangajări a lui Evans de către club.

Fostul atacant al echipei Sheffield United, galezul Ched Evans, a fost eliberat din închisoare în luna octombrie, după ce a efectuat jumătate din pedeapsa de cinci ani la care fusese condamnat pentru viol.

În vârstă de 26 de ani, Evans a fost găsit vinovat în aprilie 2012 pentru violarea unei tinere de 19 ani într-un hotel în mai 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici