Chivu: Echipa naţională se va califica la turneul final din Franţa

Fostul căpitan al echipei naţionale Cristian Chivu este convins că prima reprezentativă va participa la Campionatul European din 2016, mai ales după victoria cu scorul de 1-0 obţinută, duminică, în deplasare, cu Grecia, în prima partidă a preliminariilor.

70 afișări
Imaginea articolului Chivu: Echipa naţională se va califica la turneul final din Franţa

Cristian Chivu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Echipa naţională eu zic că se va califica la turneul final din Franţa. Mă bucură faptul că am început bine această campanie, era nevoie. Am luat o opţiune serioasă în ceea ce priveşte participarea noastră la Campionatul European. Echipa naţională este acum în reconstrucţie. Generaţia în care eu am evoluat a reuşit doar o calificare la un turneu final, sper ca o dată cu academia lui Gică Hagi şi cu exodul de jucători de-ai lui la selecţionatele României sper să punem bazele unor echipe naţionale competitive care să reziste fizic şi mental la cerinţele jocului de fotbal şi să obţinem calificări pe bandă rulantă la turneele finale", a spus Chivu.

Fostul căpitan nu este tentat de postul de selecţioner în cazul în care Victor Piţurcă va prelua conducerea tehnică a formaţiei saudite Al-Ittihad Jeddah. "Am spus că mă gândesc la antrenorat şi apoi eu nici nu sunt antrenor. Iar echipa naţională are un antrenor în momentul de faţă care din punctul meu de vedere este cel care trebuie la echipa naţională. Şi nu văd de ce ar trebui să speculăm. Nu ştim dacă domnul Piţurcă va pleca de la naţională, vorbim ca să ne aflăm în treabă. Eu cred că nu va pleca. Cred că va rămâne şi va duce această campanie de calificare la bun sfârşit. Iar dacă totuşi va pleca atunci va fi alegerea dânsului. Ştie mai bine motivele şi trebuie să respectăm orice decizie de-a dânsului", a precizat el.

Cristian Chivu a rămas un admirator al lui Mirel Rădoi despre care afirmă că este unul dintre cei mai buni jucători alături de care a evoluat în cariera sa. În acelaşi timp, fostul fundaş are jucători preferaţi şi printre cei prezenţi încă la echipa naţională. "Mie mi-a plăcut din totdeauna un jucător împotriva căruia am jucat la juniori şi apoi l-am avut coleg la echipa naţională, şi anume Mirel Rădoi. Pentru mine este unul dintre cei mai buni jucători alături de care am jucat în cariera mea. Din cei mai tineri sunt mulţi care îmi plac, e Vlad (n.r. - Vlad Chiricheş), e Maxim, e Chipciu, e Ciprian Marica, e Manea (n.r. - Cristian Manea) care mi-a plăcut în turneul de pregătire din vară şi care poate să crească foarte mult dacă joacă la echipa de club. Deci sunt mulţi jucători tineri de care trebuie să avem grijă", a mai spus Chivu, retras din activitate la 31 martie din cauza unei accidentări..

Cristian Chivu a participat, luni, la lansarea campaniei de promovare a noului portofoliu al companiei UPC România care introduce posibilitatea de personalizare a pachetelor. Campania îi are ca protagonişti pe membrii familiei Chivu - Cristian, Adelina şi cele două fetiţe, Natalia şi Anastasia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici