COMENTARIU: Chirilă - Omul pe care nu-l mai încape haina antrenorului

Are nevoie Dinamo de Ionuţ Chirilă? Aceasta e întrebarea. Pentru că toate declaraţiile date de el după Dinamo - Concordia duc într-un singur punct: Chirilă nu este antrenorul unei echipe care joacă în Liga I pe banii contribuabililor din Chiajna, ci este unicul tehnician capabil să reînvie Dinamo.

251 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Chirilă - Omul pe care nu-l mai încape haina antrenorului

Ionuţ Chirilă (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

La începutul conferinţei de presă de după înfrângerea din Ştefan cel Mare, Ionuţ Chirilă, cel care pune plănuieşte cumpărarea clubului Dinamo împreună cu impresara Ana Maria Prodan, a zăbovit două minute în faţa camerelor de filmat pentru a-şi închide haina care părea să nu-l mai încapă, spre stupefecţia tuturor. În faţa ziariştilor apăruse Bill Gates cu o cravată mult prea scurtă în poziţie bipedă, dar cu o dimensiune perfectă atunci când se aşeza pe scaun. Imaginea părea să conteze mai mult decât orice, era desprinsă parcă din Liga Campionilor, sobrietate, eleganţă, mina unui antrenor preocupat până la absurd de jocul echipei sale.

Dar tirul a pornit imediat: "Ne-a furat arbitrul, dacă se dovedeşte că a greşit la primul gol al lui Dinamo, dar şi la al doilea, e viciere de rezultat, noi suntem o echipă frumoasă, am dominat jocul de la un capăt la altul, am avut posesie superioară, Dinamo nu m-a surprins cu nimic azi, au avut doar mingi lungi şi câteva diagonale, deşi valoric jucătorii lor sunt superiori celor de la Concordia". Dar şi o declaraţie prin care îl felicita pe actualul patron al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, pentru proiectul frumos pe care are de gând să-l aplice.

Toată, dar absolut toată conferinţa de presă, cât şi episodul doi difuzat în direct la Sport.ro marţi dimineaţa au avut un singur scop, acela de a arăta că el, Ionuţ Chirilă, este Antrenorul, Mister, aşa cum îl numesc unii fotbalişti pe tehnicianul care conduce şedinţele de pregătire cu trabucul în mână, de care Dinamo are nevoie pentru a redeveni Dinamo. Adică, săru’ mâna şefu’, tu cel care ai gândit un proiect atât de frumos, dar din care lipseşte o piesă esenţială: Eu.

Mai obiectiv privind, Concordia, echipa retrogradată sportiv de două ori în liga secundă în decurs de o lună şi jumătate, dar menţinută în Liga I pentru că primarul a decis ca alegătorii din Chiajna să plătească un proces la Lausanne, nu a arătat rău în meciul cu Dinamo, însă aspectul general al meciului justifică pe deplin victoria "câinilor". Ionuţ Chirilă l-ar ajuta poate mai mult pe antrenorul care până acum a pregătit formaţiile Electromagnetica, Unirea Focşani, Jiul, UTA, dar şi a doua echipă a clubului Dinamo, dacă s-ar apleca mai mult asupra fotbalului, lăsând iţele în mâinile prietenei sale Ana Maria Prodan.

Aroganţa lui, de care nu dă dovadă nici măcar fudulul Mourinho, nu cred că ar fi dat bine deloc în cronicile celebrului său părinite, preocupat mai mult de fotbal decât de chibiţăreală, dar nici în versurile fratelui său. Aş fi auzit la finalul meciului PCH-ul fredonând un hit al verii: Peerfeeect, fărăăă tineee, e mai bineeee...

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici