Comisia de Disciplină a FRF şi-a declinat competenţa în cazul CS Universitatea Craiova

Comisia de Disciplină a FRF şi-a declinat competenţa în ceea ce priveşte CS Universitatea Craiova, care a solicitat înscrierea în sezonul competiţional 2013/2014 al Ligii a II-a, cazul urmând să fie judecat de Comisia de Competiţii a federaţiei, au declarat, luni, surse federale pentru MEDIAFAX.

680 afișări
Imaginea articolului Comisia de Disciplină a FRF şi-a declinat competenţa în cazul CS Universitatea Craiova

Comisia de Disciplină a FRF şi-a declinat competenţa în cazul CS Universitatea Craiova (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"Comisia şi-a declinat competenţa către departamentul competent din cadrul FRF întrucât obiectul sesizării nu priveşte condiţiile de participare în competiţii. Comisia de Disciplină este competentă să se pronunţe pe îndeplinirea sau neîndeplinirea condiţiilor de participe. Problema la CS Universitatea Craiova este că are sediul social în Bucureşti, iar pentru a se înscrie în Liga a II-a trebuie să aibă sediul la Craiova. În cazul FC Universitatea Craiova, Comisia a acordat un termen, la solicitarea reprezentantului clubului, pentru completarea actelor de la dosar", au declarat sursele citate pentru MEDIAFAX.

După ce preşedintele FRF a afirmat că a fost convocat alături de şeful LPF, Dumitru Dragomir, la Comsia de Disciplină a forului pe care îl conduce, într-o speţă legată de Universitatea Craiova, sursele citate au subliniat că este vorba de o cerere separată prin care cei de la FC Universitaea Craiova au solicitat neînscrierea CS Universitatea Craiova şi au solicitat chemarea în judecată a celor doi reprezentanţi ai FRF şi LPF, precum şi a clubului sportiv.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Adrian Mititelu, conform unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, cât şi Primăriei Craiova, locuri neocupate până în prezent.

Iniţial, primarul Lia-Olguţa Vasilescu l-a susţinut pe Mititelu în disputa sa cu FRF şi în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reuşeşte să facă rost de banii necesari înscrierii formaţiei în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Autorităţile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, gruparea Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu de la Stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

Ulterior, finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a anunţat că gruparea pe care o conduce urmează să se reafilieze şi să se înscrie în competiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici