Concordia Chiajna: Dinamo încearcă să arunce pisica moartă în curtea noastră

Gruparea Concordia Chiajna acuză clubul Dinamo că "încearcă să arunce pisica moartă în curtea noastră", precizând că eliminarea antrenorului Flavius Stoican s-a produs în urma protestelor acestuia privind neacordarea unui presupus ofsaid de către arbitrul Istvan Kovacs.

100 afișări
Imaginea articolului Concordia Chiajna: Dinamo încearcă să arunce pisica moartă în curtea noastră

Arbitrul Istvan Kovacs (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Constatăm cu uimire modul aproape amuzant prin care FC Dinamo Bucureşti face o încercare grosolană de a arunca pisica moartă în curtea noastră, într-o chestiune care nu ne priveşte câtuşi de puţin. Formaţia din «Ştefan cel Mare» ne acuză în mod direct de eliminarea domnului Flavius Stoican din finalul meciului Concordia Chiajna-Dinamo Bucureşti, scor 0-0. Le reamintim partenerilor de competiţie că antrenorul lor a fost eliminat de centralul partidei după ce acesta protestase vehement pentru un presupus ofsaid neacordat de centralul jocului, Istvan Kovacs, şi nu pentru că arbitrul, chipurile, ar fi «somat doar banca noastră tehnică cu privire la scandările din tribună, ameninţându-i pe tehnicienii dinamovişti că întrerupe meciul şi că îl vor pierde la masa verde». Nimic mai adevărat, dragi parteneri!", se arată în comunicatul postat pe site-ul grupării ilfovene, semnat de purtătorul de cuvânt Florin Petrescu.

Conducătorii clubului Concordia Chiajna susţin că observatorul partidei i-a felicitat la final pentru buna organizare a partidei, considerând că nu sunt responsabili de coregrafia şi scandările suporterilor dinamovişti: "După scandările incriminate, centralul partidei a mers către zona băncilor tehnice şi a avut un schimb de cuvinte cu observatorul de joc, nicidecum cu persoanele de pe banca tehnică a formaţiei Dinamo. În acest sens, stau la dispoziţie imaginile postului de televiziune Look TV. Şi nu e treaba organizatorilor de a pregăti coregrafia fanilor dinamovişti, de alminteri foarte bine organizaţi la acest capitol, şi nici de a le sugera ce să scandeze, de unde şi mirarea noastră pentru apetitul aproape nesănătos, eufemistic vorbind, pentru unii dintre conducătorii clubului alb-roşu. Nu există niciun dubiu, domnule Anghelache, că nouă ne revenea sarcina de a organiza partida în cele mai bune condiţii, dat fiind că a fost şi o situaţie specială în ceea ce-i priveşte pe fanii formaţiei dvs., drept pentru care vă mărturisim în premieră că am primit, la final, felicitările observatorului de joc pentru buna desfăşurare a partidei".

FC Dinamo a postat duminică, pe site-ul oficial al clubului, un comunicat prin care susţine că echipa Concordia ar fi trebuit să se ocupe de buna desfăşurare a meciului de vineri, din etapa a V-a a Ligii I şi subliniază că reacţia vehementă a antrenorului Flavius Stoican a fost provocată de atitudinea arbitrului Istvan Kovacs.

Potrivit sursei citate, incidentul de la finalul meciului în urma căruia antrenorul principal al lui Dinamo, Flavius Stoican, a fost trimis în tribună de arbitrul partidei s-a produs pe fondul tensiunii create de central, "care a somat doar banca tehnică a FC Dinamo cu privire la scandările din tribună, ameninţându-i pe tehnicienii dinamovişti că întrerupe meciul şi că îl vor pierde la masa verde".

"Atitudinea arbitrului a provocat reacţia vehementă a lui Flavius Stoican, care i-a cerut centralului să se adreseze în primul rând băncii tehnice a echipei organizatoare, care avea responsabilitatea, dar şi mijloacele necesare, de a încerca să-i determine pe spectatori să-şi păstreze calmul", scrie fcdinamo.ro.

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Constantin Anghelache, a afirmat că nu există niciun dubiu în legătură cu echipa căreia îi revenea sarcina de a asigura buna desfăşurare a meciului. "La partidele de fotbal ar trebui ca jucătorii să fie actorii principali în sensul pozitiv. Ceilalţi oficiali vor contribui cu atât mai mult la climatul sportiv si calitatea acestuia, cu cât vor reuşi să-şi menţină discreţia. Cât priveşte organizarea acestei partide, în condiţiile regulamentare concrete nu există niciun dubiu în legătură cu echipa căreia îi revenea sarcina de a asigura buna desfăşurare a meciului", a declarat Constantin Anghelache.

În minutul 88 al meciului de la Chiajna, Kovacs le-a transmis căpitanilor celor două echipe că va opri meciul dacă fanii nu vor înceta cu injuriile la adresa sa. În minutele de prelungiri, arbitrul Istvan Kovacs a întrerupt meciul pentru aproximativ două minute, el cerând observatorului Eduard Alexandru să noteze faptul că fanii au scandat injurii la adresa sa. Kovacs a chemat căpitanii să le transmită fanilor că dacă nu încetează cu scandările opreşte meciul. De asemenea, Kovacs l-a trimis în tribune pe antrenorul dinamovist Flavius Stoican, care a acceptat să plece abia după discuţii îndelungi cu arbitrul şi observatorul. Kovacs a reluat meciul şi a arătat trei minute de prelungire, însă apoi a fluierat finalul după un singur minut.

Dinamo nu a avut galerie organizată la acest meci, ca urmare a sancţiunii Comisiei de Disciplină în urma incidentelor provocate de suporteri la partida din deplasare cu Ceahlăul Piatra Neamţ, din etapa a IV-a. FC Dinamo a fost sancţionat cu o penalitate sportivă de 12.000 de lei şi măsura interzicerii grupului de suporteri proprii la următoarele două jocuri ce se vor disputa în deplasare.

Echipa Dinamo a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, vineri, în deplasare, în compania formaţiei Concordia Chiajna, în etapa a V-a a Ligii I.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici