Consiliul Local Ploieşti, care hotărâse să dea 3 milioane de euro echipei Petrolul, dat în judecată după ce a sistat plata

Asociaţia Lupii Galbeni, prin intermediul căreia echipei Petrolul Ploieşti i s-au promis trei milioane de euro din bugetul local pentru performanţe, a dat în judecată Consiliul Local, care a achitat doar 1,7 milioane de euro din banii promişi, plăţile fiind sistate în urma unei anchete a DNA.

177 afișări
Imaginea articolului Consiliul Local Ploieşti, care hotărâse să dea 3 milioane de euro echipei Petrolul, dat în judecată după ce a sistat plata

Consiliul Local Ploieşti, care hotărâse să dea 3 milioane de euro echipei Petrolul, dat în judecată după ce a sistat plata (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Asociaţia "Lupii Galbeni", ONG prin intermediul căruia echipei de fotbal i s-a promis alocarea a trei milioane de euro de la bugetul municipiului Ploieşti pentru performanţele competiţionale obţinute de Petrolul, a dat în judecată Consiliul Local Ploieşti pe motiv că autorităţile locale au achitat doar aproximativ 1,7 milioane de euro din suma promisă, în condiţiile în care între autorităţile locale şi Asociaţia "Lupii galbeni" există un contract cu privire la alocarea banilor.

Procesul a fost deschis la Tribunalul Prahova, iar un prim termen în acest dosar nu a fost stabilit încă.

Contactat telefonic, primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că cei aproximativ 1,3 milioane de euro care ar fi trebuit viraţi către "Lupii Galbeni” nu au fost prevăzuţi în bugetul pe acest an şi că din acest motiv plăţile către asociaţie au încetat.

"Consiliul Local Ploieşti nu a aprobat în bugetul pe anul în curs alocarea acestei sume, urmând ca o eventuală alocare să fie făcută la o rectificare, în situaţia în care Consiliul Local va aproba acest lucru", a afirmat Iulian Bădescu.

El a spus că asociaţia "Lupii Galbeni” nu are şanse să câştige procesul şi să oblige autorităţile locale să aloce banii întrucât contractul nu prevede termene fixe de plată şi nici penalităţi de întârziere.

"Clauzele contractuale sunt de partea noastră. Contractul nu ne obligă nici ca termen, nici ca alocare", a precizat primarul Iulian Bădescu.

În decembrie 2012, Consiliul Local Ploieşti a aprobat alocarea câtorva milioane de euro de la bugetul local, suma finală variind în funcţie de performanţele competiţionale ale echipei Petrolul. Întrucât echipa a câştigat Cupa României şi s-a plasat pe un loc de top în Campionatul Naţional, suma finală aprobată a fost de trei milioane de euro, bani care să fie folosiţi, conform contractului, pentru salariile şi premiile jucătorilor şi ale staff-ului.

La începutul acestui an, DNA a deschis o anchetă în acest caz, consilierii locali, dar şi primarul Iulian Bădescu fiind chemaţi pentru audieri în acest dosar, în care investigaţia nu s-a finalizat încă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici