Corina Căprioriu: O secundă de neatenţie m-a costat titlul mondial

Sportiva Corina Căprioriu a declarat, joi, pe Aeroportul Henri Coandă, că "o secundă de neatenţie" în finala cu japoneza Kaori Matsumoto a costat-o titlul la Campionatele Mondiale de judo de la Astana (Kazahstan).

136 afișări
Imaginea articolului Corina Căprioriu: O secundă de neatenţie m-a costat titlul mondial

Corina Căprioriu: O secundă de neatenţie m-a costat titlul mondial

"Japoneza (n.r. - Kaori Matsumoto) e o sportivă foarte incomodă. Nu este foarte tehnică sau tactică, face o singură chestie şi o face destul de bine. Privirea ei nu mă sperie, chiar sunt obişnuită, are privirea asta la fiecare competiţie. Am greşit în finală când am ridicat piciorul, deşi ştiam că face acel procedeu. De fiecare dată a încercat să mă arunce, chiar şi în finală la Jocurile Olimpice a încercat şi nu a reuşit. Se pare însă că aici o secundă de neatenţie m-a costat. Sper să vină revanşa la Rio (n.r. - JO de la Rio 2016). Mă voi antrena cu gândul de a o învinge. Sper să ne reîntâlnim", a spus vicecampioana mondială la întoarcerea la Bucureşti.

Corina Căprioriu s-a arătat foarte bucuroasă de revenirea pe podiumul mondial după patru ani. "Nu se compară nimic cu podiumul mondial. Pentru mine este a doua oară când urc pe acest podium. Mă bucur că acest Campionat Mondial s-a încheiat cu bine pentru că mi-am propus înainte de a pleca să câştig o medalie cât mai valoroasă şi mi-a ieşit", a explicat sportiva în vârstă de 29 de ani.

Corina Căprioriu a obţinut medalia de argint la categoria 57 de kilograme, la Campionatul Mondial de judo de la Astana (Kazahstan), după ce a fost învinsă în finală de japoneza Kaori Matsumoto.

În semifinale, Căprioriu a învins-o pe sportiva canadiană Catherine Beauchemin-Pinard. Anterior, ea a trecut în turul doi de Concepcion Bellorin (Spania), iar în optimi de Manon Durbach (Luxemburg). În sferturi, Căprioriu a învins-o prin ippon pe sportiva ungară Hedvig Karakas.

Lotul feminin al României s-a întors, joi, de la Campionatele Mondiale de la Astana (Kazahstan).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici