Cosac: Hănescu lasă un mare gol, azi nu e niciun înlocuitor pentru el în echipa naţională

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că, prin retragerea sa, Victor Hănescu a lăsat un mare gol în echipa de Cupa Davis, pentru că în acest moment nu există un înlocuitor pentru el.

87 afișări
Imaginea articolului Cosac: Hănescu lasă un mare gol, azi nu e niciun înlocuitor pentru el în echipa naţională

Victor Hănescu (Imagine: Andreea Balaurea / Mediafax Foto)

"Ne-a trimis un mail oficial, dar voi mai avea o discuţie cu el. Eu am mai discutat cu el la începutul anului şi mi-a zis de atunci care sunt intenţiile lui pentru anul acesta, că vine o zi în care trebuie să laşi locul tinerilor. De la începutul anului ştiam de intenţai lui, nu e o surpriză pentru mine. El a ajuns la o vârstă la care simte treaba asta. Îi vom respecta decizia, îi vom mulţumi pentru cei 13 ani în care a jucat pentru echipa naţională, o viaţă de sportiv practic. Va fi un gol mare pentru echipa naţională dacă îşi va menţine hotărârea. Precis că Andrei Pavel, căpitanul nejucător, va avea o discuţie cu el şi apoi voi vorbi şi eu", a declarat Cosac.

Preşedintele federaţiei consideră că în momentul de faţă nu există un jucător de nivelul lui Hănescu, dar are încredere că vor apărea tenismeni în 2-3 ani: "Astăzi, sincer, nu văd niciun înlocuitor pentru Hănescu în echipa naţională. Dar avem toată încrederea în copiii care au obţinut o medalie de bronz la europene, e vorba de Frunză şi Apostol, şi mai sunt câţiva juniori care în 2-3 ani vor veni alături de Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău şi Florin Mergea. E greu până la întâlnirea cu Suedia să găseşti un înlocuitor pentru Hănescu, un jucător ca el se formează în ani de zile. Asta e problema căpitanului nejucător, care împreună cu antrenorul vor hotărî cine e în măsură să-i ia locul de titular în echipa naţională. Nu ai cum să scoţi un jucător peste noapte, să-l aduci la valoarea lui Victor, valoare pe care o dobândeşti în timp, în zeci de turnee. Întâlnirea cu Suedia va fi dificilă, dar nu hotărâtoare. În cazul în care pierdem cu Suedia, vom juca în 26-28 octombrie, împotriva Letoniei. Deci, practic ar mai fi o şansă, dar eu sper să îl câştigăm şi am convingerea că îl vom câştiga chiar şi fără suportul lui Victor".

George Cosac a dezvăluit faptul că la întâlnirea din septembrie, cu Suedia, Victor Hănescu va primi din partea federaţiei internaţionale un trofeu pentru întreaga lui activitate în Cupa Davis. "El oricum cred că va fi alături de băieţi la această întâlnire, pentru că federaţia internaţională - nu am apucat încă să-l înştiinţăm - îi va înmâna un trofeu identic cu cele ale lui Năstase, Ţiriac, Pavel şi Segărceanu, pentru întreaga activitate la Cupa Davis. Iată că şi Federaţie Internaţională apreciază timpul îndelungat şi performanţele obţinute de el la Cupa Davis. Activitatea îi este recunoscută şi de către Federaţia Internaţională de Tenis", a mai spus Cosac.

Tenismanul Victor Hănescu şi-a anunţat, miercuri, prin intermediul unei scrisori deschise către "iubitorii tenisului românesc", remisă agenţiei MEDIAFAX, decizia de a se retrage din echipa naţională de Cupa Davis, precizând că acest pas este unul foarte dificil pentru el. "Vine un moment în viaţă fiecărui sportiv, dureros, dar inevitabil: retragerea de la Echipa Naţională. Momentul nu este uşor şi întotdeauna când vine vorba de culorile României, decizia este şi mai dificilă. De la vârsta de 10 ani, prin '91, când am fugit de la şcoală să văd un meci de Cupa Davis între România şi Irlanda, s-a născut în mine dorinţa de a purta cu mândrie tricoul Naţionalei. Am debutat la 20 de ani, în 2001 şi ţin minte ca ieri acea zi: am fost convocat ca rezervă în meciul contra Cehiei, jucat la Prostejov şi am intrat pe teren, la dublu, alături de Trifu, ca urmarea a unei accidentări suferite de Voinea. De atunci am jucat 37 meciuri sub tricolor în 21 de partide inter-naţiuni şi la fiecare meci sub culorile României am avut emoţii, mari emoţii! Aceste trăiri nu se compară cu sferturile de finală de la Roland Garros şi nici cu trofeul câştigat în Elveţia, după ce am trecut în semifinală de Wawrinka, top 10 ATP la acel moment, sunt sentimente speciale pe care nu le poţi avea decât la Naţională", a scris Hănescu.

Echipa naţională a României de Cupa Davis urmează să întâlnească Suedia la 12-14 septembrie, pe teren prorpiu, în primul tur al play-off-ului pentru menţinerea în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici