Coulthard: Sunt impresionat de ceea ce am văzut în România

Fostul pilot de formula 1, scoţianul David Coulthard, a declarat, vineri, într-o conferinţă susţinută la Constanţa, că este impresionat de ceea ce a văzut în România şi a precizat că "această zonă" merită să iasă în evidenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4 afișări

"Deşi sunt retras din activitate, sunt implicat în această echipă (n.r. - Red Bull). Sper ca mâine (n.r. - sâmbătă) să putem face demonstraţia, pentru că am auzit că se strică vremea. Sper să fie o vreme bună pentru a face un spectacol frumos. Apreciez faptul că am avut posibilitatea să ajung în România. E prima oară când văd şi Marea Neagră. Sunt impresionat de ceea ce am văzut şi de interesul manifestat. Cred că această zonă merită să iasă în evidenţă. Maşina nu este proiectată să meargă la viteze mici pe drumuri publice şi este posibil să facem unele opriri pentru răcirea motorului", a spus Coulthard.

David Coulthard a precizat că Formula 1 nu a fost afectată de criza financiară mondială. "Formula 1 s-a dovedit a fi robustă chiar şi în perioadă de criză. Eu, pe lângă faptul că sunt la Red Bull, comentez Formula 1 şi la BBC, iar audienţele sunt în creştere. Cred că toată lumea vrea să-şi imagineze cum ar fi să meargă cu viteze mari, fără a se gândi că ar putea fi oprit de poliţie. Sper ca sâmbătă să vină cât mai mulţi spectatori. Ca pilot, nu e bine să ştii cât costă o asemenea maşină, pentru că ai putea avea sentimente de vinovăţie atunci când o loveşti", a spus Coulthard.

Întrebat despre conflictul dintre FIA şi McLaren, Coulthard a răspuns: "FIA este ca pe vremea romanilor, la luptele cu gladiatori, când se arăta degetul în sus sau în jos. McLaren cred că are emoţii, pentru că FIA le poate arăta oricând degetul în jos. Au fost însă destul de umiliţi în public până acum, este suficient ceea ce s-a întâmplat până acum, iar conduita lor trebuie lăsată în urmă".

Coulthard a susţinut că echipele mari din Formula 1 nu se vor retrage dacă forul mondial va limita bugetele la 45 de milioane de euro. "Cred că toate echipele îşi câştigă banii pentru că concurează, iar dacă bugetul maxim va fi de 45 de milioane, nu cred că echipele mari vor pleca. Probabil, însă, că din cauza acestui buget, nu vor îşi vor permite să păstreze acelaşi număr de angajaţi pe care îl au acum. Sper ca Red Bull să aibă mai mult succes decât am avut eu în 1994 şi 1995, când am câştigat doar o cursă. Ei deja au câştigat în acest sezon. Red Bull a crescut fantastic în ultimii ani. Este o treabă remarcabilă să te potţi lupta cu echipe ca Ferari şi McLaren", a mai spus Coluthard.

David Coulthard va susţine o demonstraţie la volanul unui monopost RB-1, cu un motor de 3 l care dezvolt 950 de cai putere între Hotel Rex şi Cazinoul din Constanţa, pe distanţa de 1,2 kilometri. Conform organizatorilor, demonstraţia va fi susţinută în două reprize a câte 20 de minute fiecare, iar din cauza distanţei prea scurte, nu se va putea ajunge la viteza maximă a maşinii, dar se speră atingerea a 250 km pe oră.

Scoţianul David Coulthard s-a retras din activitatea sportivă la sfârşitul ediţiei trecute a Campionatului Mondial de Formula 1, însă el a rămas pilot de rezervă la echipa Red Bull Racing, patronată de miliardarul austriac Dietrich Mateschitz. Locul lui în acest an a fost luat de germanul Sebastian Vettel, fost la Toro Rosso.

David Coulthard, 38 de ani, a concurat, de-a lungul carierei sale în F1, la echipele Williams Reanult (1994-1995), McLaren-Mercedes (1996-2004) şi Red Bull Racing (2005-2008). El a luat startul în 246 de curse de Formula 1, a câştigat 13 dintre ele, de 12 ori a plecat din pole-position, a fost pe podium de 62 de ori şi a acumulat 535 de puncte. Cel mai bun sezon al său a fost cel din 2001, când a fost vicecampion mondial (germanul Michael Schumacher de la Ferrari a fost campion mondial în acel an).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici