Cristian Gaţu: Am ieşit cu capul sus din Liga Campionilor. E greu să pierzi aşa calificarea!

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, după ce Oltchim a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor, că formaţia vâlceană a ieşit cu capul sus din competiţie.

218 afișări
Imaginea articolului Cristian Gaţu: Am ieşit cu capul sus din Liga Campionilor. E greu să pierzi aşa calificarea!

Cristian Gaţu (Imagine: Vlad Chirea-Mediafax Foto)

"Am ieşit cu capul sus din Liga Campionilor, dar e greu să pierzi aşa calificarea. Fetele au demonstrat în această seară că jocul de la Bucureşti, din tur, a fost o greşeală. Meciul Gyor-Oltchim a fost adevărata finală a Ligii Campionilor, dar aceasta e jocul. Te pedepseşte, când greşeşti. Cu 10 minute înainte de final aveam 6 goluri avans. Am învins, dar nu ne-am calificat. Ce poate fi mai dureros pentru ele? Vom vedea care va fi viitorul echipei. Sunt mulţi «prieteni» ai echipei, care stau la pândă şi se bucură când e rău. Ar fi criminal, dacă una dintre cele mai bune echipe ale Europei s-ar desfiinţa", a declarat Cristian Gaţu, pentru MEDIAFAX.

Campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea a ratat joi, la Veszprem, calificarea în finala Ligii Campionilor, deşi a învins formaţia Gyor ETO, scor 25-24 (14-10), în manşa retur a semifinalelor.

În tur, campioana Ungariei a câştigat la Bucureşti, cu 24-22 (14-10), iar cu scorul general de 48-47 s-a calificat în cea de-a opta finală din istorie, dar fără a câştiga vreuna din cele precedente.

În cealaltă semifinală, slovenele de la Krim Ljubljana au câştigat pe terenul norvegienelor de la Larvik HK, cu 24-22, în manşa tur, urmând a disputa returul pe teren propriu sâmbătă.

În sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată în semifinale chiar de Gyor ETO, formaţia care a pierdut ulterior trofeul, în faţa celor de la Buducnost.

Obiectivul echipei Oltchim în actuala stagiune a fost de câştigare a Ligii Campionilor, dar a fost ratat, după un sezon pigmentat cu probleme financiare.

Finala Ligii Campionilor va avea loc în 4-5, respectiv 11-12 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici