Cristina Andronache cere instanţei să ridice dreptul de administrare al SC FC Rapid SA

Administratorul judiciar al FC Rapid, Cristina Andronache, a depus la termenul de vineri al dosarului de insolvenţă al grupării giuleştene, de la Tribunalul Bucureşti, o cerere de ridicare a dreptului de administrare al debitoarei SC FC Rapid SA.

128 afișări
Imaginea articolului Cristina Andronache cere instanţei să ridice dreptul de administrare al SC FC Rapid SA

Cristina Andronache cere instanţei să ridice dreptul de administrare al SC FC Rapid SA (Imagine: Toni Sabalasev/Mediafax Foto)

Conform legii, ridicarea dreptului de administrare atrage după sine suspendarea mandatului administratorului special, în acest caz al lui Dragoş Frăţilă, numit în funcţie de acţionarul majoritar Valerii Moraru, iar conducerea societăţii este preluată de administratorul judiciar. De la deschiderea procedurii, 7 decembrie 2012, SC FC Rapid SA se află doar sub supraveghere judiciară, judecătorul sindic permiţând grupării să se administreze printr-un administrator special aflat sub supravegherea administratorului judiciar.

"Cererea formulată de mine, respectiv de ridicare a dreptului de administrare a societăţii debitoare prin actuala administrare specială, se va discuta în luna ianuarie, pe 16, când este şi noul termen pe fond. Bineînţeles, dacă la acea dată voi mai fi administrator judiciar la Rapid", a declarat, Cristina Andronache la finalul termenului de vineri, de la Tribunalul Bucureşti, în cadrul căruia acţionarul majoritar Valerii Moraru a depus o cerere de înlocuire a acesteia din funcţia pe care o deţine.

Andronache a afirmat că până la o decizie în acţiunea deschisă de investitorul italian Angelo Massone, statutul de acţionar al lui Valerii Moraru a fost confirmat de judecătorul sindic. În consecinţă, aceasta a adăugat că Moraru ar trebui să investească în club în plus faţă de contractul de împrumut de 2,5 milioane lei, plătibil în rate până la finalul ediţiei 2014-2015 a Ligii I. "Rapid are un acţionar clar (n.r. - Valerii Moraru), pentru că atâta timp cât nu aveam o hotărâre judecătorească în acţiunea domnului Massone, aveam nevoie de o confirmare a judecătorului. Asta pentru că sunt mai multe persoane care susţin în mod public că sunt proprietari ai aceloraşi acţiuni şi mi se părea logic ca un judecător să spună ceva la acest moment. Deci domnul Moraru poate investi, aşa cum a putut din prima clipă. Asta să o facă însă în mod suplimentar faţă de contractul de împrumut", a spus ea.

Administratorul judiciar a explicat că în condiţiile în care clubul are restanţe de mai mult de 6-7 salarii la fiecare jucător, Valerii Moraru nu a virat încă suma de 250.000 de lei, din contractul de împrumut de 2,5 milioane lei, pe care a fost de acord să o achite în această săptămână. "Dânsul şi-a dat acordul, prin societatea Azuga asociată dumnealui, să acorde o sumă de minim 500.000 de lei prin cererea făcută de mine şi domnul Frăţilă. S-a obligat că va achita această sumă, am tot aşteptat în cursul acestei săptămâni, dar nu s-a făcut. De la 500.000 mi s-a spus ulterior 250.000, cu condiţia să eliberez un bilet la ordin scadent la 30 septembrie. Am fost de acord, însă nici până acum nu s-a virat. Sunt întârzieri destul de mari la salarii. Nu aş putea să spun în luni, pentru că au fost şi plăţi parţiale. Dacă am calcula la fiecare în parte cred că ar fi mai mult de 6-7 luni la fiecare jucător", a precizat Andronache.

Valerii Moraru se află în conflict cu administratorul judiciar Cristina Andronache de aproximativ o lună, după ce aceasta a dezvăluit faptul că omul de afaceri nu a investit niciun ban în club de la preluarea pachetului majoritar de acţiuni.

Proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, Valerii Moraru a devenit, la 25 iulie, acţionar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni.

La 28 iulie, Moraru şi-a majorat portofoliul de acţiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72 la sută după ce a achiziţionat şi cele 20 de procente pe care le mai deţinea Adrian Zamfir.

Investitorul italian Angelo Massone, care a negociat preluarea FC Rapid de la Adrian Zamfir, a contestat în instanţă calitatea de acţionar majoritar a lui Valerii Moraru. Massone se consideră acţionar majoritar al clubului în baza unui contract de vânzare-cumpărare semnat cu Adrian Zamfir, cel care i-a fost prezentat de administratorul judiciar drept deţinătorul a peste 99 la sută din acţiunile grupării giuleştene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici