Cristina Neagu: Cel mai important e să fiu sănătoasă şi să mă bucur de handbal

Handbalista Cristina Neagu, transferată la Buducnost Podgorica în vară, consideră că cel mai important lucru după perioada îndelungată de absenţă din cauza accidentărilor şi operaţiilor la genunchi şi umăr este să fie sănătoasă, să se bucure de handbal şi să dea tot ce poate pe teren.

274 afișări
Imaginea articolului Cristina Neagu: Cel mai important e să fiu sănătoasă şi să mă bucur de handbal

Cristina Neagu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Cristina Neagu s-a transferat de la campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, desfiinţată în această vară, la campioana Muntenegrului, Buducnost Podgorica, pentru care a debutat săptămâna trecută în Liga Campionilor, cu patru goluri şi patru pase decisive, în meciul câştigat cu MKS Lublin, cu 31-19, iar duminică va juca în deplasare, cu FTC Budapesta.

Neagu a vorbit despre revenirea sa în Liga Campionilor, după o perioadă îndelungată de absenţă, cauzată de operaţia de ligamente încrucişate, dar şi prima sa experienţă în afara ţării, într-un interviu pentru site-ul oficial al forului european de profil.

"Sunt încântată să mă aflu din nou pe teren şi să joc în Liga Campionilor. Pentru mine, cel mai important lucru este să fiu sănătoasă şi să dau tot ce pot mai bun pentru mine, dar şi pentru Buducnost. Nu am avut nicio spaimă la revenire. Mă antrenez în regim de sută la sută. Nu mi-e frică, încerc doar să revin la nivelul la care am fost, iar asta nu e deloc uşor, pentru că am absentat mai mult de doi ani adunaţi. Oricum, este important că iubesc handbalul şi iubesc să fiu pe teren. Aceasta este motivaţia mea", a declarat Neagu, citată de site-ul EHF.

Handbalista transferată de la Oltchim consideră că cele patru goluri marcate la debutul cu MKS Lublin reprezintă un start bun pentru ea, dar nu e cel mai importat lucru.

"Este un start bun, dar pentru mine nu e cel mai important. Prioritatea mea este să am sentimentul că mă bucur de handbal, să fiu entuziasmată că mă aflu din nou pe teren. Tot timpul am încercat să dau ce am mai bun. Uneori am jucat bine, alteori nu, dar ce contează este să dai maxim în fiecare joc".

Cristina Neagu a făcut referiri şi la faptul că joacă la Buducnost, aceasta fiind prima sa echipă din străinătate: "Nu simt niciun fel de presiune. Antrenorul şi clubul m-au ajutat în această privinţă, mi-au spus că nu trebuie să simt nicio presiune. Am fost declarată cea mai bună jucătoare din lume în urmă cu trei ani, dar asta e deja istorie. Sunt doar o jucătoare care încearcă să se bucure de handbal şi să dea ce are mai bun pe teren, pentru că asta iubesc cel mai mult. Mă simt extraordinar la noua echipă. Toţi sunt extraordinari cu mine, joc din nou, sunt sănătoasă. Prietenilor din România le spun că mă simt excelent şi sper că va rămâne aşa. Poate îmi voi petrece toată cariera în străinătate, cine ştie?".

Neagu s-a ferit să facă pronosticuri în privinţa parcursului echipei sale în Liga Campionilor, chiar dacă Buducnost este cotată cu şanse la semifinalele competiţiei sau chiar jucarea finalei.

"Vrem doar să mergem pas cu pas, asta e cel mai important pentru noi, nu să gândim prea departe. Cel mai important meci este întotdeaua următorul, dar sper că vom merge cât mai departe posibil în competiţie", a încheiat Cristina Neagu.

În Liga Campionilor, Neagu a jucat ultima dată în 18 noiembrie 2012, cu Oltchim, marcând trei goluri împotriva echipei Buxtehuder SV. A urmat accidentarea, la finalul lunii ianuarie, operaţia de ligamente şi recuperarea îndelungată, despre care Cristina Neagu spunea că a fost greu de trecut, dorindu-şi să revină cât mai repede pe teren. Ea a suferit şi o operaţie la umăr în 2011, accidentându-se la genunchi la doar trei luni de la revenirea pe teren.

Duminică, echipa Cristinei Neagu, Buducnost, va juca în deplasare cu formaţia ungară FTC Budapesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici