Cupa Mondială 2022 - programul, echipele, locurile de desfăşurare şi finala

Cupa Mondială FIFA 2022 are loc anul acesta în Qatar, primul stat din istorie din Orintul Mijlociu care găzduieşte un astfel de eveniment, competiţia având loc în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie.

359 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială 2022 - programul, echipele, locurile de desfăşurare şi finala

Cupa Mondială 2022 - programul, echipele, locurile de desfăşurare şi finala

Turneul va începe cu un meci din Grupa A, între gazdele Qatar şi Ecuador, pe 20 noiembrie.

Cupa Mondială va începe cu o zi mai devreme decât era programat iniţial, scopul fiind acela de a da gazdei, Qatar, oportunitatea de a juca meciul de deschidere.

La turneul final vor participa 32 de echipe care vor evolua în prima parte în faza grupelor, naţiunile calificate fiind împărţite în opt grupe a câte patru.


* Grupa A: Qatar (gazda), Ecuador, Senegal, Olanda

* Grupa B: Anglia, Iran, Statele Unite, Ţara Galilor

* Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia

* Grupa D: Franţa, Australia, Danemarca, Tunisia

* Grupa E: Spania, Costa Rica, Germania, Japonia

* Grupa F: Belgia, Canada, Maroc, Croaţia

* Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveţia, Camerun

* Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud


Jocurile vor avea loc pe opt stadioane - Stadionul Al Bayt, Stadionul Internaţional Khalifa, Stadionul Al Thumama, Stadionul Ahmad bin Ali, Stadionul Lusail Iconic, Stadionul 974, Stadionul Education City şi Stadionul Al Janoub.

Cu 80.000 de locuri, Stadionul Lusail Iconic este cel mai mare dintre cele opt stadioane ale Cupei Mondiale din Qatar.

Toate stadioanele sunt situate la mai puţin de 40 de kilometri de centrul oraşului Doha.

În faza grupelor fiecare dintre cele 32 de echipe va juca câte trei meciuri. Echipele vor primi trei puncte pentru o victorie şi unul pentru o remiză.

Ultimul meci din faza grupelor se va juca pe 2 decembrie.

Primele două clasate din fiecare grupă avansează în optimi. Fazele eliminatorii vor începe pe 3 decembrie şi se vor juca într-o singură manşă, în caz de egalitate putând fi jucate prelungiri şi apoi executarea de penalty-uri pentru a decide câştigătoarea.

Finala va avea loc duminică, 18 decembrie, pe stadionul Lusail Iconic Stadium.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici