Cupa Suzanne Lenglen, trofeul învingătoarei de la Roland Garros - FOTO

Trofeul pe care învingătoarea finalei de simplu feminin de la Roland Garros îl va ridica deasupra capului după ultimul act al competiţiei se numeşte Coupe Suzanne Lenglen şi reprezintă un omagiu adus jucătoarei care în anii 20 câştiga de două ori Internaţionalele Franţei.

587 afișări
Imaginea articolului Cupa Suzanne Lenglen, trofeul învingătoarei de la Roland Garros - FOTO

Cupa Suzanne Lenglene, trofeul învingătoarei de la Roland Garros

Cupa din argint masiv, ce cântăreşte 5,3 kilograme, a fost creată în anul 1979. Realizată de o celebră casă de bijuterii din Paris, Mellerio, care a creat şi trofeul Balonul de Aur, Cupa Suzanne Lenglen şi celelate trofee acordate nu intră niciodată în posesia învingătorilor. Fiecare campion de la Roland Garros primeşte însă o replică, originalele rămânând în proprietatea Federaţiei Franceze de Tenis şi putând fi admirate la mzueul FFT.

Câştigătorul probei de simplu masculin va ridica deasupra capului Coupe des Mousquetaires, numită astfel în onoarea "celor patru muşchetari", Jean Borotra, Jacques Brugnon, Henri Cochet şi René Lacoste, care au adus Franţei şase victorii în Cupa Davis, între 1927 şi 1932. Înalt de 40 de centimetri şi cântărind zece kilograme, trofeul a fost creat în 1981, tot din argint masiv, de Mellerio, bijutierul oficial al turneului.

Pentru a realiza o replică a Cupei Muşchetarilor este nevoie de o sută de ore de lucru, eforturi similare fiind necesare şi în cazul celorlalte replici ale trofeelor decernate învingătorilor de la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglen, Cupa Simone Mathieu (dublu feminin), Cupa Jacques Brugnon (dublu masculin) şi Cupa Marcel Bernard (dublu mixt)

Învinşi în finale primesc câte un platou de argint.

Simona Halep are ocazia, sâmbătă, să ridice deauspra capului Cupa Suzanne Lenglen, după finala pe care o va disputa, începând cu ora 16.00, împotriva sportivei ruse Maria Şarapova.

Creat în 1891 ca o competiţie internă, turneul de la Roland Garros a căpătat caracter internaţional în 1925. În Era Open (din 1968), cele mai multe titluri, la simplu feminin, le are jucătoarea americană Chris Evert, şapte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici