AFP: Copleşitoarea Halep va juca prima sa finală de Grand Slam

Agenţia France Presse a notat, joi seară, că jucătoarea Simona Halep şi-a confirmat ascensiunea rapidă din clasamentul mondial prin calificarea în finala turneului de la Roland Garros, menţionând că românca este "copleşitoare".

4380 afișări
Imaginea articolului AFP: Copleşitoarea Halep va juca prima sa finală de Grand Slam

Simona Halep (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Tânăra româncă Simona Halep, numărul 4 mondial, a dominat-o pe germanca Andrea Petkovici în două seturi şi s-a calificat în finală la Roland Garros, prima sa finală de Grand Slam. Copleşitoare până acum, Halep, 22 de ani, nu a pierdut niciun set în şase meciuri. Nu a fost nicio clipă îngrijorată cu adevărat, poate doar în al doilea set al meciului cu Petkovici", scrie AFP, adăugând că niciun meci al Simonei Halep la această ediţie a turneului parizian nu a durat mai mult de o oră şi jumătate.

Agenţia France Presse notează că această primă finală de Grand Slam confirmă ascensiunea rapidă a sportivei române care a urcat într-un an de pe locul 57 WTA pe locul 4 (n.r. - locul 3 de luni). "Creşterea sa exponenţială este însoţită de şapte titluri în 13 luni. Doar numărul unu mondial, Serena Williams, a reuşit mai mult", menţionează AFP.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani.

Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

Doar două românce s-au calificat în finala unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului, numai la French Open: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul, şi în 1980, când a pierdut finala, în faţa americancei Chris Evert, şi Florenţa Mihai, finalistă în 1977, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici