De ce se joacă meciul dintre Wolves şi Chelsea în Ajunul Crăciunului - ultima dată s-a jucat în 1995

  • Pentru prima dată din 1995, se va juca fotbal în Anglia, în Ajunul Crăciunului, Wolverhampton urmând să întâlnească acasă pe Chelsea, pe stadionul Molineux.
  • Premier League nu a motivat decizia, dar este clar că ea vine la presiunea televiziunilor care transmit meciul.
265 afișări
Imaginea articolului De ce se joacă meciul dintre Wolves şi Chelsea în Ajunul Crăciunului - ultima dată s-a jucat în 1995

Leeds a învins-o pe Manchester United în aceaşi zi, în urmă cu 28 de ani, iar partida de duminică va fi abia a doua oară când un meci va avea loc pe 24 decembrie, de la înfiinţarea Premier League, în 1992.

Decizia de a juca meciul în Ajunul Crăciunului a stârnit numeroase reacţii vehemente din partea suporterilor, aceştia având de făcut un drum dificil pentru a ajunge şi a se întoarce din cauza limitărilor de transport.

Wolves 1877 Supporters' Trust a declarat că acest lucru "arată o lipsă totală de consideraţie şi de respect pentru fani, în special pentru fanii lui Wolves care călătoresc din împrjurimi şi, bineînţeles, pentru suporterii vizitatori ai lui Chelsea.

"De asemenea, considerăm că acest lucru este nedrept pentru personalul clubului, în special pentru cei cu copii mici, care vor fi planificat să petreacă Crăciunul cu familiile lor".

Organizaţia suporterilor lui Chelsea a adăugat: "Sezonul trecut, 15,2 milioane de suporteri au asistat la meciurile din Premier League - un nou record al competiţiei.

"În ciuda acestor cifre excepţionale de prezenţă, Premier League a demonstrat încă o dată că va pune cerinţele televiziunilor înaintea suporterilor care merg la meciuri, încălcând propriul precedent vechi de 28 de ani şi programând meciul Wolves - Chelsea în Ajunul Crăciunului.

"Mesajul nostru este clar - nu mai trataţi suporterii care merg la meciuri cu o lipsă totală de respect."

În ciuda faptului că s-a întâlnit cu ambele grupuri de fani, Premier League a decis să păstreze data şi ora de începere a meciului (15.00), ceea ce a determinat Asociaţia Suporterilor de Fotbal să descrie rezultatul discuţiilor ca fiind un "şut în dinţi".

Pentru a combate dificultăţile de a ajunge la Wolverhampton, Chelsea a pus, de asemenea, la dispoziţie călătorii gratuite pentru fanii săi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici