Decizie fără PRECEDENT. Rusia a rămas fără medalia de argint câştigată la un campionat de handbal feminin

Federaţia Europeană de Handbal a luat decizia de i-a retrage Rusiei medalia de argint câştigată la Campionatul European de tineret (feminin, sub 19 ani) în 2017.

1455 afișări
Imaginea articolului Decizie fără PRECEDENT. Rusia a rămas fără medalia de argint câştigată la un campionat de handbal feminin

Decizie fără PRECEDENT. Rusia a rămas fără medalia de argint câştigată la Campionatul European de tineret la handbal feminin

Federaţia Rusă fost descalificată din competiţie, iar toate meciurile au fost pierdute. De asemenea, a fost amendată cu 20.000 de euro. Cazul împotriva Federaţiei Ruse a fost deschis după ce trei jucătoare, Antonina Skorobogatchenko (jucătoare care a fost promovată de Trefilov şi la prima reprezentativă), Maria Duvakina and Maria Dudina au fost depistate la un control antidoping, după cum a informat Federaţia Europeană de Handbal. Cele trei handbaliste au fost depistate pozitiv cu Meldonium.

Conform Articolului 10 din Regulile EHF pentru Anti-Doping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri ai unei echipe au comis o încălcare a normelor anti-doping în timpul unei competiţii, se impune o sancţiune adecvată pentru federaţia respectivă.

”Este crucial pentru interesul competiţiei noastre, deoarece asigură egalitatea şanselor între toţi participanţii, fie ei jucători sau echipe. Este esenţial pentru viitorul jucătorilor noştri să nu le pericliteze sănătatea şi, de asemenea, reputaţia. În plus, [...] credibilitatea generală a sportului nostru este în joc, nu numai faţă de sponsori, ci şi faţă de opinia publică”, se specifică într-un comunicat al EHF.

Antonina Skorobogatchenko se anunţa una din cele mai promiţătoare handbaliste la nivel mondial, după ce a primit deja câteva distincţii individuale la turneele finale de juniori şi tineret la care a participat. La numai 17 ani, interul dreapta a debutat la un Campionat European de senioare (2016), fiind de altfel în teren la partida Rusia – România 17-22.

La Campionatul European de tineret din 2017, unde cele trei handbaliste amintite au fost depistate pozitiv, Rusia a pierdut finala în faţa Franţei, scor 26-31.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici