Deniz Naki, fost fotbalist în Germania, acuzat în Turcia de propagandă teroristă. El riscă să-şi petreacă următorii cinci ani în închisoare

Deniz Naki, fost fotbalist la juniorii lui Bayer Leverkusen şi la formaţiile St.Pauli şi Paderborn riscă să-şi petreacă următorii cinci ani în închisoare fiind acuzat de "propagandă teroristă".

235 afișări
Imaginea articolului Deniz Naki, fost fotbalist în Germania, acuzat în Turcia de propagandă teroristă. El riscă să-şi petreacă următorii cinci ani în închisoare

Deniz Naki, fost fotbalist în Germania, acuzat în Turcia de propagandă teroristă. El riscă să-şi petreacă următorii cinci ani în închisoare (Imagine: onedio.com)

Naki, în vârstă de 27 de ani, este deja suspendat în plan fotbalistic în Turcia pentru 12 meciuri din acelaşi motiv, Federaţia Turcă fiind de părere că a instigat la una dintre partidele celor de la Amedspor, echipă la care evoluează în prezent.

Potrivit jurnaliştilor de la Dogan, Naki "a incitat la ură şi ostilitate pentru a submina încrederea oamenilor în conducerea Republicii Turce şi a făcut în mod deschis şi public propagandă Partidului Muncitorilor din Kurdistan". Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) este considerată o organizaţie teroristă în Turcia.

Nazi ar fi făcut "propagandă" pe reţelele de socializare, mesajele sale datând din 2015. Jucătorul respinge acuzaţiile ce i se aduc şi a declarat că singurul său scop a fost acela de a transmite un mesaj de pace.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici